El poble lleidatà que elabora un vídeo per homenatjar als que han lluitat contra la pandèmia

El poble lleidatà que elabora un vídeo per homenatjar als que han lluitat contra la pandèmia

Les Borges prepara un vídeo per acomiadar l’any que reconeix la tasca dels que han estat a primera línia | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha preparat un vídeo per acomiadar l'any que té com a protagonistes les diferents persones que han estat a primera línia de batalla durant els mesos més durs de la pandèmia per coronavirus. El seu objectiu és el de reconèixer la tasca dels diferents col·lectius que, d'una manera o d'una altra, han contribuït per fer front a la crisi sanitària.

 

Està previst que el vídeo, que ha elaborat l'Ajuntament de les Borges Blanques amb la col·laboració de la Comissió de Festes i de Les Borges TV, es presenti aquestd ijous, a través de la televisió en streaming de la capital de les Garrigues i de les xarxes socials de l'Ajuntament de les Borges, coincidint amb el darrer dia de l'any.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Han treballat incansablement per salvar vides i proporcionar escalf als malalts

Els protagonistes del reconeixement els professionals sanitaris del CAP de les Borges i del Servei d'Emergències Mèdiques, que han treballat incansablement per salvar vides i proporcionar escalf als malalts i a les famílies, els professionals que han cuidat de les persones grans a la residència, així com la brigada de l'Ajuntament i la brigada de neteja, encarregades, entre altres coses, de la desinfecció dels espais públics.

 

També en formen part els membres del cos de Bombers, dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, que per la seva condició de serveis essencials, també han viscut en primera persona els mesos més durs de la pandèmia. Així mateix, també prenen pes al vídeo les diferents persones voluntàries que, amb la seva feina desinteressada, han aportat al conjunt de la societat. És el cas dels cosidors i cosidores, que s'han encarregat d'elaborar material de protecció, així com membres de la Creu Roja i Càritas, que han fet arribar aliments als més necessitats.

 

La coordinadora de la Comissió de Festes de les Borges, Laia Garra, ha explicat que aquest reconeixement estava inicialment pensat per ser difós com a pregó durant la Festa Major del mes de setembre, que finalment va ser cancel·lada davant la segona onada de la pandèmia. Ara, per acabar l'any, han volgut recuperar aquest homenatge en què «les imatges parlen per si mateixes». En aquest sentit, Garra ha remarcat la importància dels i les voluntàries que, des de tots els àmbits, han unit forces per aconseguir que les Borges Blanques pugui vèncer la pandèmia que ha capgirat les nostres vides en els darrers mesos.