La ciutat lleidatana que restableix «d’urgència» la policia de nit per evitar ocupacions

El govern municipal de l’Ajuntament de les Borges ha donat instruccions a la Policia Local per tal que adeqüi i flexibilitzi els seus horaris i pugui operar temporalment a la nit, a fi i efecte de minimitzar el risc d’un nou episodi d’ocupacions delictives d’habitatge.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La mesura s’ha adoptat d’urgència davant l’ocupació recent d’un pis en un bloc de l’avinguda Francesc Macià i es mantindrà mentre es desenvolupi el procés judicial que ja s’ha iniciat per aquest cas de cara a un desallotjament en els pròxims dies. Avui mateix, el govern municipal començarà converses amb els propietaris de l’immoble per estudiar els obstacles que impedeixen posar-lo al mercat de lloguer i valorar possibles mesures per evitar noves entrades.

 

La reordenació del servei de Policia Local vol servir per evitar que s’agreugi i es cronifiqui una situació en què terceres persones s’aprofiten de la vulnerabilitat de la gent per fer negoci i que ja es pateix en altres punts de la ciutat. No obstant això, es tracta d’una mesura temporal que requereix un esforç extra per part dels agents i que no resol les mancances estructurals de la Policia Local, en les quals el govern municipal treballa per resoldre. Finalment, es demana la màxima col·laboració ciutadana per detectar a temps possibles casos d’ocupacions delictives i comunicar-los a l’Ajuntament.