Comarques

Les Borges Blanques dota la policia local d’un nou vehicle més sostenible

D'ara en endavant el cos policial patrullarà pels carrers de les Garrigues. amb aquest turisme

Marta Romera
  • setembre 23, 2022
  • 3 min read
Les Borges Blanques dota la policia local d’un nou vehicle més sostenible

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha renovat aquesta setmana un dels vehicles de la Policia Local amb l’arrendament d’un nou cotxe, amb el qual d’ara endavant el cos policial patrullarà pels carrers de les Garrigues. En concret, s’ha adjudicat un contracte de rènting d’un cotxe tipus Suv de la marca Hyundai, que té la particularitat que és híbrid, amb la qual cosa el consistori borgenc, a través d’aquesta acció, referma el seu compromís amb la disminució de la petjada de carboni al municipi.


Aquesta mateixa setmana han assistit a l’acte d’entrega del vehicle l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, el Caporal de la Policia Local de les Borges, Alfons López, i representants del concessionari i de l’entitat bancària amb la qual es fa el rènting. El nou vehicle sostenible, que ja s’ha posat en funcionament, tindrà un cost mensual de 189 euros, IVA inclòs, amb la qual cosa el consistori borgenc haurà de desemborsar anualment 1.089 euros, i un total de 52.272 euros, fins a la finalització del contracte.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El contracte, que tindrà una durada de 48 mesos, inclou, a més a més del vehicle, l’equipament policial obligatori format per elements òptics i acústics, com el kit de megafonia i les llums blaves, emissora amb tecnologia GPS, retolació i tintat de vidres, accessoris i equipaments com les senyals de control policial, entre altres. Igualment, el contracte cobreix el manteniment i les reparacions del vehicle, l’assegurança a tot risc, canvis de pneumàtics i vehicles de substitució, entre altres coses.

L’Ajuntament de les Borges aposta per les energies renovables

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, s’ha mostrat satisfeta d’aquesta renovació que «referma, una vegada més, el compromís de les Borges amb la disminució de la petjada de carboni i amb les energies renovables, i ha explicat que el futur del municipi passa per «de mica en mica, anar sumant accions en favor d’unes Borges Blanques més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient», ha explicat Palau. «Cal avançar plegats cap a un nou model més sostenible, que passa necessàriament per repensar la nostra mobilitat», ha dit.

L’entrega d’aquest vehicle arriba després que el passat 29 de juny la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges aprovés l’adjudicació d’aquest contracte de subministrament, a través d’arrendament financer sense opció a compra, d’aquest nou vehicle híbrid per a la Policia Local. Amb aquest nou vehicle i la baixa de l’antic, la Policia Local de les Borges disposa de dos vehicles, un dels quals híbrid, i la intenció de l’Ajuntament, segons ha explicat l’alcaldessa, és la d’anar de dotar el consistori de vehicles més sostenibles i elements més respectuosos amb el medi ambient, sempre que sigui necessari.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *