Nou carrer de 60 metres de llarg a les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat definitivament la reparcel·lació i urbanització del polígon Via Aurèlia, l’actuació urbanística del consistori amb la que es dotarà de serveis el carrer que duu el mateix nom de la parcel·la, s’allargarà uns 60 metres cap a l’est, es dotarà de serveis d’aigua i llum, instal·lant enllumenat públic i s’hi construiran dues voreres per a vianants, en una de les quals s’hi plantarà una filera d’arbres. Aquest projecte d’urbanització està ara en exposició pública i es poden presentar al·legacions fins a final del mes de setembre.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Per a l’alcaldessa de la capital de les Garrigues, Núria Palau, aquest projecte vol «desenvolupar urbanísticament una zona de les Borges on els carrers ja estan urbanitzats amb l’objectiu de donar una solució pública a les vies amb qualificació de sòl urbà però que encara no tenien ni voreres ni enllumenat públic, alhora que també les embellim». «Les Borges creix i ho fem de manera ordenada i respectant l’entorn per fer de la capital de les Garrigues una ciutat cada dia més amable», explica Palau. En el cas del polígon Via Aurèlia, afegeix l’alcaldessa, «les obres consistiran en obrir el carrer i que els terrenys esdevinguin edificables».

 

El pressupost previst pel consistori per a dur a terme la reparcel·lació i urbanització del polígon Via Aurèlia és de 252.004 euros, IVA inclòs, dels quals 175.015 euros es destinaran a l’execució material de les obres i 10.941 a indemnitzacions, entre altres despeses.

 

 

Filera d’acàcies blanques per al nou carrer

El futur carrer d’aquest polígon urbà tindrà dos carrils de circulació, un per a cada sentit, i en un d’ells hi haurà places d’estacionament per a vehicles, de dos metres d’amplada. Hi ha un tram del carrer que és més estret i per tant, en aquest tram, les voreres faran 4,50 metres en un costat i dos metres d’ample en l’altre costat de carrer, i en el tram en el qual la via és més ampla, les voreres seran de 6,50 metres i de dos, a l’altre costat.

 

Un cop s’hagi dotat dels serveis de llum i aigua i construït les voreres, l’Ajuntament té previst plantar acàcies blanques en el costat del carrer que és més ample.