Sense Categoria

Borges Agricultural obté 2,1 MEUR al tancament del primer semestre

Avatar
  • febrer 28, 2020
  • 2 min read

Borges Agricultural & Indutrial Nuts obté 2,1 MEUR al tancament del primer semestre | LleidaDiari.cat

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat el primer semestre de l'exercici fiscal, a 30 de novembre de 2019, amb un import net de la xifra de negocis de 98,6 MEUR i 23.434 tones comercialitzades, superant en un 8,4% l'import net de la xifra de negocis i un 4,7% les tones comercialitzades respecte el primer semestre de l'exercici anterior.

 

En el resultat del primer semestre han confluït tres factors positius: la nou de Califòrnia que ha recuperat parcialment la caiguda de preus de l'exercici precedent; la bona collida de pistatxos; i les finques pròpies d'ametllers amb unes primeres produccions que superen les previsions. Això s'ha traduït en 2,4 MEUR de negoci agrícola i un resultat consolidat de 2,1 milions.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Malgrat aquests resultats, el negoci ha aportat una contribució negativa de 0,4 milions

Malgrat aquests resultats, el negoci industrial ha aportat una contribució negativa de 0,4 milions d'euros, provocat principalment per l'actual conjuntura de mercat. Aquestes xifres no contemplen encara, en gran part, els beneficis potencials del pla de desenvolupament agrícola PALM, iniciat per BAIN el 2016 amb la plantació gradual de 1.145,1 noves hectàrees per a la producció d'ametlles, que entraran en producció gradualment els pròxims anys.

 

La conjuntura actual de mercat i a causa del fet que el negoci agrícola, fins a final d'exercici ha d'absorbir els costos d'estructura i els treballs realitzats per la collita del pròxim exercici fiscal, fan preveure al grup que en el segon semestre no serà possible projectar el creixement obtingut durant aquest primer semestre en comparació amb l'any anterior, en el que durant el segon semestre es van materialitzar operacions que van aportar grans resultats.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *