Les Borges adjudica la realització del carril bici per a unir els seus tres centres educatius

La Junta de Govern de l'Ajuntament de les Borges ha adjudicat el projecte per a habilitar la senyalització horitzontal i vertical per la creació d'un carril bici que unirà els centres educatius de la capital de les Garrigues. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius en els quals van participar, amb el seu vot final, 508 persones.

 

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Fusté, després de la convocatòria de la licitació mitjançant procediment obert simplificat de contractació, que fa finalitzar el 4 de desembre, el consistori va rebre fins a sis propostes diferents, que van ser valorades per la Mesa de contractació, la qual va determinar que la proposta amb un millor preu i puntuació és la qual, d'acord amb el plec de clàusules administratives i tècniques, oferia dur a terme el projecte per un import de 41.454,60 euros, amb una base de 34.260,00 euros i 7.194,60 euros més, en concepte d'IVA.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Recorregut i estudi de mobilitat

El projecte preveu que, en aquesta primera fase, el carril bici tingui poc més d'un quilòmetre de llargada i que uneixi l'Escola Joan XXIII i la Llar d'Infants, el Col·legi Montserrat i l'Institut Josep Vallverdú. En concret passaria per l'Av. Jaume I, pel Passeig del Terrall, i els carrers Dr. Josep Trueta, Pere Calders, Comerç, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell.

 

Abans d'iniciar el projecte durant el mes de febrer, i que es calcula que tindrà un termini d'execució de 3 mesos, s'ha realitzat un estudi de mobilitat per a preveure-hi la inclusió dels criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres. Cal recordar que el carril bici es va imposar a les altres dues opcions més votades que van ser la creació d'un passeig cap al cementiri amb diversos bancs i plantació d'arbrat per fer ombra, i la construcció d'un vàter públic al parc del Terrall, emplaçat al Quiosc o sota les escales d'emergència de la Sala Maria Lois.

 

També et poden interessar…