Les Borges aconsegueix que els combois de Renfe tornin a parar a l’estació garriguenca

Estació de tren de les Borges Blanques

Estació de tren de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

 

Després de diverses reclamacions, una moció i la recollida de centenars de signatures, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aconseguit que els combois de Renfe tornin a fer parada a l'andana de la Via 2, la més segura i que queda més propera a la sala d'espera de l'Estació.

 

Les gestions del consistori també han facilitat que ADIF iniciï un procés de millora i reparació dels elements més deteriorats de l'estació borgenca. D'aquesta manera, l'empresa estatal ha iniciat la renovació de l'enllumenat, la reposició de les llambordes deteriorades i la millora de la rampa d'accés a l'andana principal.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Al Ple va aprovar per unanimitat una moció presentada per l'Equip de Govern

Per la seva banda, l'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha agraït les gestions i la implicació del secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, per haver contribuït amb insistència al retorn del canvi d'andana i a la millora de l'estació. Així mateix, ha agraït a ADIF les millores i reposicions que ha acceptat dur a terme i ha valorat positivament que Renfe hagi entès la millora per la seguretat dels usuaris, pel que espera que aquesta modificació sigui definitiva.

 

Cal recordar que, el maig del 2018, al Ple va aprovar per unanimitat una moció presentada per l'Equip de Govern en què ja es denunciava del canvi de parada de trens. Un fet que durant un any ha dificultat l'accés dels viatgers als combois, ja que els ha obligat a aturar-se a la via més allunyada de l'estació, creant confusió i obligant-los a passar d'un lloc a un altre de forma precipitada. A més a més de les dificultats que això ha suposat per a les persones amb mobilitat reduïda i el perill, ja que molts viatgers optaven per creuar les vies directament per evitar creuar la via pel pas habilitat, força allunyat del punt on s'aturaven els trens.

 

També et poden interessar…