Nova bonificació econòmica per a persones amb baixos ingressos i patrimoni

L’Agència Tributària ha posat en marxa la disposició de tots els possibles beneficiaris el formulari en línia amb el qual sol·licitar la nova ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressos i patrimoni. El Reial decret estableix que els sol·licitants tenen temps fins al 31 de març per a sol·licitar l’ajuda i que el termini per al pagament per part l’Agència és de tres mesos a partir de llavors.

L’ajuda es concreta en un pagament únic de 200 euros per a treballadors per compte propi o d’altri i beneficiaris de la prestació o subsidi de desocupació en 2022 que l’any passat no superessin els 27.000 euros bruts de renda i el patrimoni de la qual –descomptant l’habitatge habitual– no depassés els 75.000 euros. Els beneficiaris han de tenir residència usual a Espanya en 2022.

 

Per al càlcul d’imports s’ha de sumar la renda i el patrimoni de les següents persones que convisquin en el mateix domicili: el propi beneficiari; el seu cònjuge o parella de fet; els descendents menors de 25 anys, o amb discapacitat, amb rendes que no excedeixin de 8.000 euros; i ascendents fins a segon grau per línia directa (pares i avis).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Com en el cas de l’anterior ajuda de 200 euros, l’objecte d’aquest nou pagament únic és pal·liar l’efecte perjudicial en els preus ocasionat per la crisi energètica derivada de la invasió d’Ucraïna en situacions de vulnerabilitat econòmica no cobertes per altres prestacions de caràcter social. En aquest sentit, l’increment de les pensions contributives ja es garanteix en línia amb la inflació, mentre que l’Ingrés Mínim Vital (IMV) i les pensions no contributives ja es beneficien d’un increment extraordinari del 15%.

Per tant, no són destinataris d’aquesta ajuda els perceptors a 31 de desembre de 2022 de l’IMV i de pensions de la Seguretat Social. D’altra banda, el Reial decret estableix el requisit que cap dels convivents esmentats anés en 2022 administrador d’una societat activa, ni titular d’accions o participacions no cotitzades.