Bona afluència de públic a la 19a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega

Imatge de la 19a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega. | LleidaDiari.cat

 

Tàrrega tanca aquest diumenge la 19a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, esdeveniment que durant tres jornades ha apropat al públic un ampli ventall de creació en art, disseny i artesania. Un centenar d’expositors han mostrat peces úniques i singulars en diverses disciplines, principalment pintura, escultura, orfebreria i fotografia. El tèxtil i el calçat també hi han estat presents amb èxit, consolidant l’alça que experimenta aquesta especialitat de producció artesanal. Des del passat divendres, aprofitant el Pont de la Puríssima, el certamen ha atret milers de visitants.

 

La Regidoria de Promoció Econòmica, responsable de l’esdeveniment, fa un balanç molt positiu davant la bona afluència de visitants. La fira suposa alhora el tret de sortida de la campanya de Nadal al municipi. En aquest sentit, l’ambient nadalenc també ha predominat en la programació de tallers, com és el cas dels dedicats a l’ornamentació de la llar pròpia de festes o les manualitats per a tota la família. La cosmètica natural o els maridatges gastronòmics han vertebrat altres suggeriments.

El món de les lletres ha estat protagonista enguany gràcies a la presentació de novetats editorials. D’una banda, La Calaixera i el Museu Comarcal de l’Urgell han detallat el procés de creació de la novel·la històrica juvenil 'Una aventura al Call de Tàrrega', escrita per la periodista Gemma Peris i il·lustrat per l’artista Maria Alba Minguell. L’argument s’ambienta a la vila medieval targarina del segle XIV i apropa al públic juvenil com era la vida en el si de la comunitat jueva. El regidor de Cultura, Raül Palacios, i l’equip directiu del museu han acompanyat ambdues autores en la presentació davant el públic. Una ruta guiada al nucli antic ha arrodonit la proposta. A més, la fira també ha estat el marc de la posada de llarg del nou llibre de la Col·lecció Natan, editada per la Regidoria de Cultura. Es tracta del recull de contes breus 'Les dones dels anells' de la targarina Marta Capdevila, històries sentimentals narrades des de l’òptica femenina. Si bé l’autora ja ha publicat prosa i poesia durant anys a la revista Nova Tàrrega, l’esmentada obra suposa el seu debut editorial en forma de llibre.