Categories: Sense Categoria

Bon Àrea guanya 64 milions d’euros el 2018, un 16,5% més que l’any anterior

Una de les botigues bonÀrea | ACN

 

La firma agroalimentària Bon Àrea va guanyar 64 milions d'euros l'any 2018, xifra que representa un 16,5% més que l'aconseguida en l'exercici anterior. Pel que fa a la facturació, va ser de 1.816 milions, un 8,5% més. El 'cash flow' net va arribar als 101 milions, un 10% més.

 

Els responsables de l'empresa consideren que aquestes xifres vénen motivades per les millores dels processos productius i logístics i per l'apertura de 22 botigues i l'ampliació de 19 més. Va tancar l'any amb 489 establiments i 53 benzineres. També subratllen que han pujat les vendes a través d'Internet.

 

Durant el 2018 el conglomerat agroalimentari ha invertit 70 milions d'euros, un 29% més que en l'exercici anterior, i ha contractat 275 persones, fins a arribar a una plantilla de 5.135 treballadors. Una altra dada que destaca l'empresa és que s'ha remunerat la plantilla amb 22 milions d'euros en conceptes retribuïts variables de primes i incentius per objectius assolits.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Borges Agricultural suma 158 hectàrees de pistatxos en 4 anys a la demarcació

Borges Agricultural & Industrial Nuts compta amb 158,6 hectàrees de pistatxers des que el 2015 va iniciar el 'Projecte pistatxo' com un dels cinc motors del canal Segarra-Garrigues a la finca Mas Colom de Tàrrega.Aleshores es va començar amb una plantació de 15,3 hectàrees i ara el grup compta amb 24 explotacions col·laboradores de deu municipis pertanyents a set comarques catalanes i un comarca de la Franja de Ponent, la Llitera.

 

De les 158,6 hectàrees, 22 es plantaran el setembre d'aquest any i la resta començaran a donar produccions de manera gradual a partir del sisè any de vida, tot i que s'estima que aquesta es pugui avançar un any. L'objectiu principal del 'Projecte Pistatxo' és la cooperació vertical ''win win'' entre el grup agroindustrial i els productors agrícoles, per a la posada en marxa de noves explotacions agrícoles en regadiu, que produeixin pistatxos d'alta qualitat, seguint el model californià d'acord ambl 'Know-How' que ofereix Borges a partir dels seus 32 anys d'experiència en el cultiu de pistatxos amb 105 hectàrees en propietat.

 

Els passats 8 i 9 de març, un grup de 30 pagesos fructicultors de la zona del Baix Cinca, van visitar la finca de pistatxos del Carquí, propietat de Borges, situada a Guadix, a Granada, amb l'objectiu de conèixer noves alternatives als cultius de fruiters actuals que els permetin incrementar la renda agrària actual. La visita va permetre conèixer el desenvolupament i característiques tècniques, el sistema de regadiu i fertilització emprat, la poda de producció i el vigor productiu d'aquest cultiu, que s'espera que continuï mínim fins als 50 anys de la plantació.

 

Redaccio

Recent Posts

Ja es coneix el número guanyador de la Grossa de Sant Jordi

El número guanyador de la Grossa de Sant Jordi d'enguany és el 02219. Els que…

2 minuts ago

Troben el cos d’una persona sense vida en una platja catalana

Una persona ha aparegut morta aquest dissabte a la matinada a la platja de Sant…

2 hores ago

Zapatero fa una crida a Lleida a la defensa de Sánchez

L'expresident de govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha fet una crida a la mobilització…

5 hores ago

Catalunya, en alerta per pluges

Protecció Civil ha activat aquest divendres a la tarda la fase d'alerta del Pla especial…

6 hores ago

Deixen en llibertat els tres detinguts per robar cases de l’Horta de Lleida

Els tres detinguts dimecres passat a l'Horta de Lleida han passat avui a disposició judicial i han…

19 hores ago

Alerta per un error en els frens d’alguns vehicles BMW

Quin és el problema? Segons s'ha indicat, la incidència s'ha detectat en el sistema de…

19 hores ago