Els Bombers treballen en 3 incendis en les darreres hores a Lleida

El foc s'ha declarat en una zona pròxima a l'autovia A-2

El foc s'ha declarat en una zona pròxima a l'autovia A-2 | cedida

 

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van treballar aquest dimecres en dos incendis al terme municipal d'Artesa de Segre, a la Noguera, possiblement causats per llamps. Concretament, a la població de Vernet van cremar uns 80 metres quadrats i a la de Seró 400. D'altra banda, també van haver de dur a terme tasques d'extinció en un tercer incendi no forestal ha afectat uns 5.400 metres quadrats a Vallbona de les Monges.

 

En aquest sentit, cal recordar que la matinada del dimarts al dimecres, un total de deu dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar des de les 4.45 hores en un incendi en un magatzem d'alfals d'Alcarràs. Segons van informar els Bombers, la nau afectada s'ubicava al punt quilomètric 450 de l'A-2. Malgrat la dimensió del foc i les flames, no es va de lamentar cap dany personal. 

 

Per la seva part, els Agents Rurals també han dut a terme diverses actuacions a la demarcació de Lleida. Concretament, es va activar un servei de prevenció del furtivisme de pesca a la reserva genètica de truites a la Noguera Pallaresa. Arrel d'aquest, els Agents Rurals van denunciar un pescador per infringir la llei de pesca: sacrificar truites inferiors a la mida mínima i no haver marcat el dia al carnet de pescador riberenc. Davant la situació, els Agents Rurals van comissar la canya, el carret i tres truites. La sanció per aquestes infraccions ronden fins els 400 euros.

 

En aquest sentit, des del cos recorden l'obligatorietat de marcar la data al carnet en cas de ser pescador riberenc. Paral·lelament, gràcies a l'avís d'un ciutadà, els Agents Rurals van capturar dimecres una femella d'isard a la vall de Cabanes, a Alt Àneu. Segons van informar a través de les xarxes socials, tot apuntava a que la femella d'isard estigués malalta, per aquest motiu, la van traslladatr fins al Servei d'Ecopatologia de la Fauna Salvatge de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).