Edició 2021

Els bombers reclamen dos parcs més a la regió d’emergències de Lleida

  • desembre 13, 2018
  • 3 min read

Representants dels bombers davant la delegació del Govern a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Bombers de la regió d'emergències de Lleida s'han concentrat aquest dijous davant la delegació del Govern de Lleida per reclamar millores en personal i equipaments. Demanen un increment de la plantilla del 30% per passar dels gairebé 300 efectius actuals als 400 amb l'objectiu d'oferir «un servei adequat a les necessitats del territori», ha dit el delegat de Comissions Obreres a Lleida, Joan Biescas.

 

Consideren també que caldria implementar la demarcació amb dos parcs més per complir la ràtio de donar servei en 20 minuts. Representants dels bombers s'han reunit amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la directora territorial d'Interior, Montserrat Meseguer, i els han demanat «implicació política».

Pla mig de representants dels bombers reunits amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la directora territorial d'Interior, Montserrat Meseguer

Pla mig de representants dels bombers reunits amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la directora territorial d'Interior, Montserrat Meseguer | LleidaDiari.cat

 

.

 

Altres protestes dels Bombers

El passat mes de juliol, una quinzena de comandaments dels Bombers, entre ells el sergent de suport d'Operacions, el de suport de Prevenció i Gestió, el cap de l'Àrea d'Operacions o el cap de la Regió Metropolitana Sud i els caps de diversos parcs de l'àrea metropolitana de Barcelona, van exigir al conseller d'Interior, Miquel Buch, «fets» per solucionar la situació «deplorable» del cos després de les «paraules» que, segons denuncien, han fet els seus antecessors al càrrec i no han anat enlloc. Així, denunciaven la «manca» de material, vehicles i personal. O la gestió «depriment» i una planificació que «no s'ajusta» a les necessitats operatives del servei.També alertaven que a causa d'aquesta situació, la seguretat dels efectius dels Bombers i dels ciutadans estan «compromeses” per la “desatenció reiterada i agreujada en el temps».

 

Tanmateix, preguntaven directament al conseller Buch: «Com és possible que vingueu, de nou, a fer una presa de contacte sense aportar solucions concretes, urgents i reals? No us han fet un bon relleu?». Buch ha rellevat el director general de Bombers que hi havia fins ara: Juli Gendrau ha deixat Bombers per passar a dirigir el Servei Català del Trànsit i Manuel Pardo ha passat a comandament políticament els Bombers, sent director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. En una carta que la quinzena de comandaments dels Bombers van enviar al Departament d'Interior, els signants acabaven subscrivint que estan «farts de les bones paraules» i exigeixen «fets». Representants sindicals dels Bombers de la Generalitat de Catalunya ja van interpel·lar el conseller en la seva primera visita al complex central dels Bombers a Cerdanyola del Vallès però la carta del juliol estava signada directament per quinze comandaments del cos.

  

 

Des del sindicat de Mossos USPAC, des de Twitter, s'ha celebrat la carta dels comandaments dels Bombers de la Generalitat, i han lamentat que els comandaments del cos de Mossos «mai» han protestat per les condicions laborals dels agents dels Mossos.

  

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.