Els Bombers reben més de 280 avisos per les inundacions a Catalunya

Els Bombers han rebut 287 avisos a causa de les pluges des de l’inici de l’episodi. En concret, des de les set de la tarda i fins a les nou de la nit d’aquest divendres, n’han rebut 111. La tempesta ha anat travessant el litoral i el prelitoral català de sud a nord, i si a les primeres hores han afectat amb intensitat les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona posteriorment s’ha desplaçat cap a la zona de l’àrea metropolitana de Barcelona i les comarques gironines. A molts indrets hi ha hagut inundacions de baixos i de túnels, per bé que no hi ha hagut afectacions personals. Segons Protecció Civil, el 112 ha atès fins a les vuit del vespre 421 trucades, la majoria del Baix Ebre i del Barcelonès.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dels 111 avisos rebuts pels Bombers entre les set de la tarda i les nou de la nit 51 tenien l’origen a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, mentre que 24 s’han produït a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud.

En el cas del telèfon d’emergències 112, des de l’inici de l’episodi ha rebut 90 trucades del Baix Ebre (23,94%), 78 des del Barcelonès (20,74%) i 52 des del Vallès Occidental (13,83%), com a llocs destacats.

L’Agència Catalana de l’Aigua, de la seva banda, ha informat de la superació del llindar d’alerta del riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les precipitacions més intenses, de fins a 20 litres per metre quadrat en mitja hora, es concentraran aquesta nit i matinada al nord-est del país, i amb menys intensitat a les Terres de l’Ebre.