Els nous bitllets de 100 i 200 euros començaran a circular el maig de 2019

Imatge del nou bitllet de 100 euros

Imatge del nou bitllet de 100 euros | Cedida

 

El Banc Central Europeu ha anunciat novetats en els bitllets que formen del sistema monetari de l’euro. El BCE ha informat de l’entrada en circulació de nous bitllets de 100 i 200 euros el pròxim 28 de maig de 2019. Aquests nous bitllets tindran la mateixa altura que els bitllets de 50 i han estat dissenyats amb noves mesures de seguretat un holograma amb satèl·lit i un nombre verd maragda «millorat».

 

Aquests bitllets són els últims que es crearan dins de la sèrie ‘Europa’, ja que aquesta ja comptava amb nous models pels de 5, 10, 20 i 50 euros i el BCE ja va anunciar que deixaria d’emetre bitllets de 500 a finals d’any. Amb la implantació d’aquests nous bitllets es vol que siguin «més fàcils de manejar i processar per les màquines» a més de dificultar la seva falsificació.

 

Es pot comprovar la seva autenticitat amb el mètode «toca, mira, gira»

En aquest sentit, per comprovar l’autenticitat d’aquests bitllets , el millor mètode és el de «toca, mira, gira». L’holograma es troba a la part superior de la banda platejada, i en ell es veu, a més del valor del bitllet, uns petits símbols «€» que es mouen al voltant de la quantitat. A sota d’aquests, hi ha la imatge de la deessa Europa, un element arquitectònic i el símbol «€» més gran.  

Imatge del nou bitllet de 200 euros

Imatge del nou bitllet de 200 euros | Cedida

 

Amb aquests canvis, i també el nou nombre verd maragda millorat, el Banc Central Europeu assegura que serà més fàcil comprovar l’autenticitat dels bitllets, tal com ja passa amb la resta que ja pertanyen a la sèrie ‘Europa’. Segons el membre del Comitè Executiu del BCE, Yves Mersch, els nous bitllets oferiran una «protecció adequada» contra la falsificació.

 

Ultimen els preparatius previs a la introducció d'aquests bitllets

L’Eurosistema, que agrupa a més del BCE els 19 bancs centrals dels països de la zona euro, està ultimant els preparatius per introduir aquests nous bitllets. Està fent proves amb fabricants i propietaris de màquines de tractament i dispositius d’autentificació de bitllets i publicarà una llista de les màquines que consideri aptes per processar aquests nous bitllets.