El Bisbat de Lleida instal·la plaques solars al Palau Episcopal

El Bisbat de Lleida disposarà de plaques solars d'autoconsum al Palau Episcopal que permetran estalviar un 33% de l'electricitat anual que consumeix la seu de la Diòcesi. L'empresa lleidatana Atlas Green Energy està muntant aquests dies 32 panells solars de 465 Wp sobre una estructura metàl·lica prèviament instal·lada en un terrat de l'edifici que dona al pati del Palau Episcopal.

 

La potència total instal·lada serà de 14,88 kWp, que permetran deixar de produir 13 tones de CO₂ anuals, cosa que equivaldria retirar quatre vehicles de combustió de la circulació o plantar 2.119 arbres cada any. Segons els càlculs de l'empresa instal·ladora, el Bisbat de Lleida podria amortitzar la inversió feta en menys de cinc anys.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge del Bisbat de Lleida

El Bisbat de Lleida instal·la plaques solars al Palau Episcopal per reduir un terç la factura elèctrica a l'edifici | LleidaDiari.cat

 

Atlas Green Energy estima que el Bisbat podrà estalviar amb aquesta instal·lació un terç de la seva factura elèctrica actual, si se suma l'energia que produirà i consumirà directament als excedents que s'abocaran a la xarxa.

 

Una aposta per lluitar contra el canvi climàtic

Amb aquesta actuació, el Bisbat de Lleida fa una aposta per lluitar contra el canvi climàtic des de les seves possibilitats, i segueix així les recomanacions dels Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos a l'Agenda 2030. De fet, l'estat del Vaticà té l'objectiu de reduir a zero les emissions netes a l'atmosfera el 2050 amb la instal·lació de panells solars, l'ús de vehicles elèctrics o llums de baix consum, iniciatives que pretenen enviar un missatge al món.

 

La primera parròquia de la Diòcesi de Lleida en instal·lar panells solars d'autoconsum a la teulada va ser Santa Maria de Gardeny, a la capital del Segrià. Abans, les Llars del Seminari ja havien instal·lat plaques a l'edifici i actualment diverses parròquies estan estudiant la possibilitat de fer el mateix.