El Bisbat iniciarà els pròxims dies la restauració de la nau central de l’església d’Alpicat

L'església d'Alpicat i al costat, el Teatre La Unió

L'església d'Alpicat i al costat, el Teatre La Unió | LleidaDiari.cat

 

El Bisbat de Lleida iniciarà en els pròxims dies les obres per restaurar la coberta de la nau central de l'església de Sant Bartomeu d'Alpicat (Segrià), tancada al culte des de febrer després que s'hi produïssin petits despreniments. Les obres tindran una durada mínima de sis mesos per tal de condicionar el temple per al seu ús habitual.

 

Durant uns dies, la missa es continuarà celebrant a la sala Unió de l'Ajuntament d'Alpicat fins que es pugui habilitar la planta baixa de la casa parroquial -situada al costat de l'església- perquè pugui acollir les misses. Des de la parròquia d'Alpicat s'ha constituït un nou consell pastoral per poder reunir les despeses que comportarà l'actuació. El Bisbat compta amb el suport de l'Ajuntament i també ha sol·licitat una subvenció a l'IEI.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La parròquia d'Alpicat ha constituït un nou consell de pastoral per tal de buscar la forma de poder fer front a les despeses que es derivin de les obres que es duran a terme a la coberta de la nau central de l'església. Una de les propostes és visitar empreses i particulars perquè puguin col·laborar amb els costos de l'actuació. Així mateix, el Bisbat de Lleida compta amb l'ajut de l'Ajuntament d'Alpicat i també ha sol·licitat una subvenció a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).

Una esquerda a l'exterior de l'església d'Alpicat

Una esquerda a l'exterior de l'església d'Alpicat | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar…