Comarques

Atenció: Els dos pobles que volen passar a formar part del Solsonès

Els veïns, que fa anys que reclamen el canvi, s'emparen en raons històriques, econòmiques i socials per fer-lo

Marta Romera
  • febrer 8, 2023
  • 1 min read
Atenció: Els dos pobles que volen passar a formar part del Solsonès

El Parlament ha engegat aquest dimecres el tràmit per lectura única de la llei que permetria segregar Biosca i Torà de la Segarra per unir aquests dos municipis al Solsonès. Ho ha fet amb els 114 vots a favor dels diputats del PSC, ERC, Junts, i el PPC. Vox s’ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra. Es tracta d’un pas molt inicial que permetrà que el tràmit sigui més ràpid. 

ERC però, ja ha anunciat que presentarà una esmena perquè, abans d’aprovar-se la llei, es faci una consulta als veïns de Torà i Biosca perquè decideixin si volen o no el canvi. Tots dos municipis fa dècades que demanen formar part del Solsonès, que és la comarca veïna on tenen més tirada i amb la qual tenen un vincle històric.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *