Societat

Beques menjador: Retards en els pagaments d’entre tres mesos i un any

Segons l'associació, són les empreses responsables del servei qui finança els ajuts en la majoria dels casos

Laura Biela
  • gener 29, 2023
  • 2 min read
Beques menjador: Retards en els pagaments d’entre tres mesos i un any

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) denuncia que les beques de menjadors escolars es paguen amb retards «pràcticament sempre». Segons critiquen en un comunicat, en un 40% dels casos els pagaments es fan tres mesos després d’haver-se prestat el servei i, en la meitat dels centres educatius, es paga sis mesos tard. En alguns casos «extrems», els ajuts han arribat amb un any de retard, segons alerten. 

L’Acellec també denuncia que, a la pràctica, són les empreses responsables del servei qui es fa càrrec de finançar les beques. «El percentatge d’alumnes beneficiaris de beques de menjador creix any rere any i la puntualitat en el pagament és essencial per garantir l’eficàcia del servei», constaten.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons indiquen en el comunicat, han alertat el Departament d’Educació d’aquesta situació «en repetides ocasions». Tanmateix, l’Acellec afirma que la conselleria sosté que paga les beques «puntualment» als titulars de la gestió dels menjadors -consells comarcals, ajuntaments o direccions dels centres-.

En aquest sentit, l’Acellec atribueix els retards a la burocràcia lligada als tràmits per rebre l’ajut. L’associació denuncia que el 70% de les empreses cobra amb retard dels consells comarcals, el 57% tenen problemes amb els ajuntaments, el 47% amb el Consorci d’Educació de Barcelona i el 19% amb les direccions dels centres.

Davant d’això, han anunciat que, en els pròxims dies, faran arribar a Educació un llistat amb els consells comarcals i ajuntaments en els quals «la situació és més greu», amb l’objectiu que el departament «exigeixi a les administracions l’agilització dels tràmits necessaris per al pagament».

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *