Felicitats: Bequen una investigació lleidatana sobre càncer en vies biliars

La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) ha becat el projecte ‘Biomarcadors en biòpsia líquida de colangiocarcinoma avançat per a una immuno-oncologia de precisió’ del facultatiu del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i investigador del grup de recerca Grup de recerca de biomarcadors en càncer (GReBiC) de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) Robert Montal.

 

El projecte, que es realitzarà a Lleida, compta amb un equip de professionals multidisciplinari integrat per la cap de servei d’Oncologia Mèdica de l’HUAV, Antonia Salud; el facultatiu del servei d’Anatomia Patològica de l’HUAV, Felip Vilardell; el cap de secció del servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu de l’HUAV, Alfredo Escartín; el facultatiu del servei d’Aparell Digestiu de l’HUAV, Carles Aracil; la cap clínica i d’unitat de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de l’HUAV, Marina Pardina; la metge resident del servei d’Oncologia Mèdica de l’HUAV, Ona Pallisé, i el personal investigador del grup (GReBiC), M. Alba Sorolla, Eva Parisi, Anabel Sorolla i Arnau Oronich.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El projecte pretén caracteritzar el perfil molecular del càncer de vies biliars a partir de mostres de pacients per tal d’identificar biomarcadors predictius de resposta a immunoteràpies. L’objectiu final és avançar en l’oncologia de precisió per aquesta malaltia, tot incrementant les opcions terapèutiques disponibles i la resultant millora en supervivència i qualitat de vida dels pacients.

 

La SEOM va lliurar ahir 46 Beques amb una dotació total d’1.227.000 euros a professionals de l’oncologia mèdica, socis de SEOM, que els permetrà investigar i formar-se per a millorar la supervivència i qualitat de vida dels pacients amb càncer. Es tracta del nombre més alt de beques lliurades fins ara per la SEOM. L’acte de lliurament va tenir lloc ahir a la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran en el marc del Congrés SEOM2022, que s’està celebrant a Madrid entre el 18 i el 21 d’octubre.

El projecte de Lleida ha estat guardonat en la categoria Projectes de Recerca per a Grups Emergents. Aquesta beca es finança gràcies a les aportacions realitzades per AstraZeneca, BMS, Daiichi-Sankyo, GSK, Janssen, Lilly, MSD, Pfizer, Roche, Takeda a la sessió “Diàlegs SEOM 2021”.

La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) és una societat científica d’àmbit nacional, sense ànim de lucre, constituïda per més de 3.100 professionals de l’àmbit de l’Oncologia, amb l’objectiu de millorar la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment del càncer amb un enfocament multidisciplinari. Per a això promou estudis, activitats formatives i de recerca, divulgació i informació dirigides als seus socis, els pacients i la societat en general.