El poble del Segrià que escull en què destinar els seus impostos

La proposta per construir un parc infantil a la zona del poliesportiu amb una font i bancs per seure ha estat la guanyadora del procés de pressupostos participatius de Benavent de Segrià, que per segon any consecutiu ha convocat l’Ajuntament. Aquest parc s’ubicarà en una àrea que cada cop va ampliant les seves propostes, la darrera de les quals és la pista de pàdel, que ja està acabada.

Centrant-nos en els pressupostos participatius, la guanyadora ha estat la proposta amb més suports a les votacions, amb 55 vots (14,10% del total), pel davant de la d’instal·lar un tendal al pati de l’escola Sant Joan (51 vots, 13,08%) i de la de plantar arbres al poble per tal de crear zones d’ombra (39 vots, 10%). Es van presentar un total de 55 propostes, de les quals 13 van ser declarades com a aptes en superar la validació tècnica, amb la qual cosa van entrar a la votació final.

Les actuacions a realitzar seran fins a esgotar el pressupost de 20.000 €, que és la dotació que l’Ajuntament va destinar als pressupostos participatius d’enguany, una xifra que significava un augment del 33% respecte a l’any anterior. Les propostes podien consistir en actuacions com ara la substitució o col·locació de nou mobiliari urbà, reformes als parcs infantils, creació d’espais per a la pràctica esportiva, etc., sempre fins al topall de 20.000 euros d’inversió.
Podeu consultar els resultats de les votacions per a totes les propostes a: https://www.benaventdesegria.cat/pressupostos-participatius-2021/resultats-votacions.pdf.