Sense Categoria

Bellpuig tornarà a ser la capital del motocròs amb la prova del Campionat d’Espanya

Avatar
  • abril 18, 2018
  • 3 min read
Bellpuig tornarà a ser la capital del motocròs amb la prova del Campionat d’Espanya

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la prova del Campionat d'Espanya de Motocròs, que se celebrarà aquest cap de setmana a Bellpuig amb nombroses millores a les instal·lacions del circuit. L'acte ha comptat amb la participació del diputat Francesc Sabanés; de Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig; de Joan Segura, representant territorial de l'Esport; de Lluís Capdevila, director de cursa i president del Motoclub Segre; i de Josep Maria Mañé, president de la Federació Catalana de Motociclisme. En la seva intervenció, Francesc Sabanés ha destacat la tasca del MC Segre, una entitat que «des de fa molts anys duu a terme una intensa activitat en tots els àmbits», en l'àmbit de pilots i d'organització de curses, una tasca que «és un factor dinamitzador del territori».

Bellpuig tornarà a ser la capital del motocròs amb la prova del Campionat d’Espanya

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

 

La de Bellpuig serà la tercera prova del certamen i una de les notes destacades seran les reformes que s'han dut a terme a les instal·lacions del circuit. Així, mentre que el traçat de 1.655 metres manté el mateix disseny dels últims anys, amb els ajustaments necessaris en el seu manteniment i condicionament per acollir activitats, les novetats les trobem a la zona de pàdoc i a l'accés, on s'ha realitzat un complet arranjament que ha culminat amb l'asfaltat de tot l'espai destinat a encabir les estructures dels equips. Aquestes reformes suposaran una notable millora per als equips i també per als aficionats a l'hora de moure's per l'espai i tenir contacte amb equips i pilots.

 

Des de l'Ajuntament s'ha reconegut, per part de l'alcalde Salvador Bonjoch, que totes aquestes millores poden ser un pas en ferm de cara a la possibilitat de recuperar el Mundial per Bellpuig l'any vinent, coincidint amb els 50 anys d'història del Motoclub Segre. A la graella de Bellpuig hi haurà les tres principals categories convocades del Campionat d'Espanya (MX1, MX2 i MX125), que apleguen els millors pilots estatals. Entre aquests, cal destacar en MX1 José A. Butrón, vigent campió i dominador els darrers anys, Harry Kullas i Ander Valentín, tot i que hi ha la baixa de Jorge Zaragoza per una fractura de clavícula. En MX2, destaquen el líder Iker Larrañaga i Simeó Ubach, i en MX125, la nòmina és molt àmplia i farcida de joves promeses. Fins al moment, en conjunt hi ha 112 pilots inscrits, repartits entre 30 a MX1, 36 a MX2 i 46 a MX125.

 

El programa inclou dues jornades de competició. La del dissabte es dedicarà a les sessions d'entrenaments lliures i oficials (11.00 hores) i a la primera de les mànegues de MX125 (15.10 hores). El diumenge començarà amb les sessions de 'warm up', que donaran pas a un total de cinc curses a partir de les 10.25 i fins a les 14.30 hores.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *