Comarques

Bellpuig dona veu a la diversitat intercultural amb el Dia de les Cultures

Tindrà lloc el dia 24 de setembre al pavelló poliesportiu i comptarà amb la participació de professionals de diversos àmbits de la gestió intercultural

Marta Romera
  • setembre 22, 2022
  • 3 min read
Bellpuig dona veu a la diversitat intercultural amb el Dia de les Cultures

La diputada Mercè Carulla; l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; la regidora de Política Social, Convivència i Salut, Dolors Florensa, i el president de l’Associació d’Africans Occidentals de Bellpuig, Ibrahima Faty Diouf, han presentat aquest dimecres la primera edició del Dia de les Cultures. 1a mostra intercultural de Bellpuig, que se celebrarà el dia 24 de setembre al pavelló poliesportiu i a la plaça 1 d’Octubre.

El certamen, segons ha explicat Jordi Estiarte, «pretén ser una jornada de convivència en què les diferents comunitats participants disposaran d’un espai on compartir cultura, història, tradicions, gastronomia i vivències personals» i per «conèixer la riquesa i la diversitat cultural de la vila». També es comptarà amb la participació de professionals de diversos àmbits de la gestió intercultural que ajudaran a enfocar el repte de la interculturalitat a la societat actual, a través de xerrades i taules de debat. A més, ha afegit que «una de cada cinc persones residents a Bellpuig té el seu origen en un país estranger, essent les comunitats d’origen marroquí, romanès, senegalès i bengalí les més nombroses».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dolors Florensa ha destacat que la intenció d’aquesta jornada «és aprofundir en la bona convivència que hi ha a la població». Per la seva banda, Ibrahima Faty ha afegit que el Dia de les Cultures «permetrà ensenyar a la gent la nostra cultura, d’on som i d’on venim». En aquesta línia també s’ha manifestat Mercè Carulla, que ha assenyalat que «totes les cultures amb què convivim enriqueixen la cultura del nostre territori i ens fan més rics i més grans».

Intervenció de l’educadora social

Les activitats s’iniciaran amb la intervenció de l’educadora social de la Fundació Diagrama, Àngela Peña. També participaran en la jornada el senador Robert Masih; l’alcalde de Castelló de Farfanya, Omar Noumri; el llicenciat en traducció i interpretació Dr. Abdoulaye Ly, l’activista cultural Mirian Haitibi, i la diputada al Parlament de Catalunya Najat Driouech. L’organització també oferirà una mostra i tast gastronòmic internacional, amb cuina feta per la mateixa associació d’africans, el col·lectiu marroquí i en bengalí. Els diners que es recaptin es destinaran a l’ONG Open Arms.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *