Bellpuig acull el Campionat d’Espanya de Motocròs de les Autonomies

La diputada Mercè Carulla; l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; la representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Lourdes Ravetllat; el director de cursa i president del Moto Club Segre, Lluís Capdevila; el vicepresident de la Federació Espanyola de Motociclisme, Domènec Fernández; el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Tato Prat, i el president territorial de la Federació Catalana de Motociclisme, Manel Cirera, han presentat aquest dijous el Campionat d’Espanya de Motocròs de les Autonomies, que se celebrarà els dies 5 i 6 de novembre al Circuit de Montperler de Bellpuig, sota l’organització del Moto Club Segre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta és la segona ocasió que se celebra aquesta competició per equips al circuit de Bellpuig –la primera va tenir lloc l’any 1994– i reunirà pilots de dotze les federacions. La Federació Catalana defensa el títol aconseguit l’any 2019, l’últim en què es va celebrar la prova, tant en la categoria Èlit com en MX85. Precisament, la delegació catalana estarà formada pels pilots Simeó Ubach, el lleidatà del Moto Club Segre, Adrià Monné, campió d’Espanya de 125, i Roger Oliver, que competiran en la categoria Elit; i Alejandro Liñan, el lleidatà Ot Marí i Jan Josa, tots tres del Moto Club Segre, que ho faran en la categoria MX85, tal com ha explicat Lluís Capdevila. En aquest sentit, tant Capdevila com Tato Prat han coincidit en assenyalar les possibilitats de victòria dels representants catalans i el bon paper que pot fer Monné, lluitant pel triomf davant la delegació andalusa, que també està entre les favorites a ocupar el primer lloc.

 

El format de la competició està dissenyat per una sessió d’entrenaments lliures per categoria i per tres curses a la categoria MX Èlit i dues a la de MX85. D’aquesta manera, s’assoleixen 9 resultats en el primer cas i 6 en el segon, i per establir la classificació d’equip es tenen en compte els 8 i 5 millors resultats, respectivament. El resultat final és un equip guanyador per categoria i la suma de les dues categories permet establir un equip absolut com a campió.

La jornada del divendres dia 4 es faran les verificacions tècniques i administratives; la jornada del dissabte es faran els entrenaments lliures i les mànegues de classificació. El dia finalitzarà amb la presentació oficial dels equips participants al mateix circuit. Diumenge, es faran les sessions de warm-up i les tres carreres d’Èlit i les dues de MX85.

 

Amb la celebració d’aquesta prova, les competicions de motocròs estatal finalitzen el seu calendari anual. Domènec Fernández ha reconegut que fer la prova a Bellpuig és tota una garantia d’èxit, «no només per les instal·lacions del circuit, sinó pel suport de l’Ajuntament, la restauració i allotjament i les institucions públiques que hi estan al costat».

Jordi Estiarte preveu que la revitalització del Circuit de Catalunya de Motocròs acabi donant l’empenta final gràcies a la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport, el Moto Club Segre «l’entitat que té més llicències federatives de l’estat espanyol», l’Ajuntament de Bellpuig i la Federació Catalana de Motociclisme. Lourdes Ravetllat també s’ha afegit a aquesta voluntat manifestada per l’alcalde i ha parlat de «compromís i implicació» per treballar amb totes les parts per «tornar a posar al mapa el circuit i que sigui un referent».

 

Mercè Carulla ha afegit que «aquests tipus de campionat afegeixen molta riquesa al territori i el dinamitzen. Per això, des de la Diputació de Lleida volem estar al costat d’iniciatives com aquesta».