Sense Categoria

Una nena acabada de néixer i sense identificar, el cadàver trobat en un edifici de Barcelona

Avatar
  • juny 12, 2018
  • 5 min read

Imatge del lloc on s'ha trobat la nena, al carrer Roger de Flor, a Barcelona. | Guillem RS

 

Al voltant de les deu del matí d'aquest dimarts, 12 de juny, l'Elisa, una veïna del bloc 231 del carrer de Roger de Flor de Barcelona ha trucat al 112. Des de casa seva, al tercer pis, ha vist una cosa al terra del celobert que l'ha esgarrifat. Des de lluny semblava un nadó. Ha trucat al telèfon d'emergències i les primeres patrulles dels Mossos d'Esquadra que han arribat al lloc i han pogut entrar al pati de llums ho han confirmat.

 

Una nena acabada de néixer

Els investigadors han pogut comprovar que es tractava del cos d'una nena acabada de néixer, encara portava el cordó umbilical, tal com ha pogut saber CatalunyaDiari.cat. L'autòpsia ara haurà de desvelar si la criatura estava morta o ha mort a causa de l'impacte si ha estat llençada al buit en aquest celobert del districte de Gràcia de Barcelona.

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de Barcelona ha desembarcat al complet a la finca on s'ha trobat la nena. Després de precintar la zona on s'ha trobat el cos, que només s'hi pot accedir a peu des de l'antiga porteria, han començat una batuda per tot l'edifici per interrogar a tots els veïns. La policia ha parlat amb tots els veïns del número 231 però també amb els del 229, just al costat. Les finestres dels dos blocs donen al pati de llums.

 

Cap dona embarassada

Els investigadors buscaven dones embarassades. Ho han preguntat un per un a totes les portes i a tots els replans de les dues escales. Així ho han explicat alguns veïns a aquest mitjà. Volien saber si hi havia dones que s'haguessin vist embarassades o gent nova al bloc. El president de la comunitat ha explicat que és una finca, igual que la del costat, molt familiar. I tots els veïns han explicat el mateix als Mossos, la majoria es coneixen i ningú ha sabut recordar cap dona encinta.

Amb aquesta informació, els investigadors han hagut de buscar totes les maneres que qui ha llençat el cos de la nena hagi pogut fer servir per accedir a la porteria, en algun pis o al terrat de la finca, que també dóna al pati de llums. Fins a gairebé les tres de la tarda els agents han estat fent comprovacions per poder esbrinar com ha o han entrat les persones amb el nadó.

 

S'ha precintat policialment la porta que dóna accés al celobert per si s'han de fer noves diligències per seguir amb la investigació i s'ha examinat a fons el terrat, que ha obert una de les veïnes. Normalment està tancat; des del carrer, sense clau, tampoc s'hi pot haver accedit.

 

Imatge de la porteria de la finca, precintada pels Mossos d'Esquadra.

Imatge de la porteria de la finca, precintada pels Mossos d'Esquadra. | Guillem RS

 

Els misteris del cas

Els misteris que hauran de resoldre ara els agents del grup d'homicidis de la policia catalana és des d'on s'ha llençat el cos de la nena, qui ho ha fet i si s'ha mort en caure, ha estat assassinada o va néixer morta. Ara per ara, tot i que la investigació es troba en una fase molt inicial, les incògnites encara estan lluny de poder-se resoldre.

 

Sang i càmeres de seguretat

Unes restes que semblen sang en una de les bústies és una de les pistes que podran també estirar els agents per resoldre aquesta complicada, ara per ara, investigació. Agents de la policia científica s'han endut mostres per poder-les acarar amb altres mostres de la base de dades policials.

 

Les càmeres de seguretat de la zona, on hi ha una oficina bancària i una immobiliària, poden ser també útils als investigadors per si es pot veure passar algú que pugui estar relacionat amb la macabra troballa d'aquest dimarts. Els agents les aniran revisant durant els pròxims dies.

 

Entrada al bloc 229, que també dóna al celobert on s'ha trobat el cos de la nena.

Entrada al bloc 229, que també dóna al celobert on s'ha trobat el cos de la nena. | Guillem RS

 

L'autòpsia de la nena servirà per saber com va morir i també per perfilar el seu ADN però no n'hi haurà prou per saber qui són els seus pares. Si els seus progenitors no han ofert mai el seu perfil genètic per una investigació policial, les dades que es puguin extreure del cadàver de la nena serviran de ben poc.

 

El cos ha hagut d'estar deixat aquesta nit

El cos de la nena l'han hagut de deixar o llençar aquesta passada nit, de dilluns a dimarts. El president de la comunitat al vespre va mirar des de la seva cuina el celobert; ho fa de tant en tant, és el responsable de netejar el pati de la porteria i és dels pocs de la finca que en té les claus.

 

Va mirar i va pensar, com reconeix que fa sovint, que havia de baixar a netejar-ho. Quan hi va mirar no hi va veure el nadó. Aquesta informació, ja en mans dels Mossos, com també els detalls que han anat donat els veïns als investigadors, podran ajudar a resoldre el cas.

Avatar
Sobre l'Autor

ACN

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *