Els bars i cafeteries de Lleida reprenen l’activitat però amb pocs clients a les terrasses

Pla obert d'una terrassa de Lleida amb pocs clients pel fred

Els bars i cafeteries de Lleida reprenen l'activitat però el fred fa que pocs clients optin per les terrasses | LleidaDiari.cat

Els bars, cafeteries i restaurants de Lleida han reprès aquest dilluns la seva activitat complint les mesures establertes en la primera fase del pla de desescalada, que els permet un aforament màxim del 30% a l'interior i del 100% a les terrasses.

 

Tot i això, les baixes temperatures han deixat moltes terrasses pràcticament buides, sobretot aquelles on no tocava el sol. En aquest sentit, alguns clients s'han hagut d'endur les consumicions en no trobar lloc a l'interior o bé han optat per buscar un altre establiment on poder estar a dins. Els restauradors lleidatans es mostren satisfets de poder reobrir però lamenten la limitació de l'aforament a l'interior dels establiments en ciutats com ara Lleida, tenint en compte el fred que hi fa.

 

Moltes terrasses de la Zona Alta de Lleida estaven pràcticament buides aquest dilluns, malgrat la reobertura de bars, cafeteries i restaurants. Les baixes temperatures que fa a la ciutat han fet que la majoria de clients hagin optat per l'interior dels locals. Tot i això, alguns clients han desafiat el fred i han gaudit de la seva consumició en una terrassa. «Ho trobàvem a faltar perquè era molt emprenyador no tenir un lloc on fer un cafè quan surts de casa i ara ho hem recuperat», explica Pere Dalmau, client d'una terrassa, qui afegeix que «el clima de Lleida és el que és i no el podem canviar».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Per la seva banda, Abelino Almenara, que ha optat per l'interior d'una cafeteria, afirma que «això d'estar enganxat a casa fa que el dia es faci molt llarg i poder tornar a trobar-te amb els companys, t'anima una mica més». «Cada dia que podia venia a esmorzar, però aquests dies que havíem d'estar drets a fora venia a fer un cafè i prou, però ara ja a esmorzar de nou», explica Eugeni Vidal.

 

Els restauradors celebren la reobertura, però lamenten no poder tenir més aforament a l'interior

Per la seva banda, els propietaris de bars i cafeteries celebren la represa de l'activitat, però lamenten poder disposar només d'un 30% d'aforament a l'interior dels establiments tenint en compte que el fred els resta clients a les terrasses. «Ens deixen posar tota la terrasses, però amb el fred que fa poca cosa farem i, si no podem treballar a dins, malament», declara Pepe López, encarregat del bar Mr Nyam Nyam.

 

«Teníem moltes ganes de tornar a obrir i avui ha tornat gent que feia molt temps que no vèiem, però ara caldrà veure com anirà econòmicament», afirma Josep Maria Cases, encarregat de la cafeteria la Bámbola. Tot i això, es mostra crític amb la limitació de l'aforament interior «amb el fred que fa a Lleida», assegura que la mesura els perjudica i assenyala que «sembla que les lleis sembla que estiguin fetes per Barcelona on no fa aquestes temperatures». Així mateix, explica que han optat per la «prudència» i, de moment, només han recuperat alguns dels treballadors que tenien a l'ERTO.