Sense Categoria

Els barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada assoleixen un índex de reciclatge del 67%

Avatar
  • novembre 13, 2018
  • 3 min read

Una educadora ambiental lliura a una veïna un kit per a la recollida selectiva de residus | LleidaDiari.cat

 

L'índex de reciclatge de residus s'ha incrementat fins al 67% en els barris de Ciutat Jardí, Vila Montcada i en una part del Camp d'Esports on l'Ajuntament de Lleida va posar en marxa fa una setmana el nou sistema de recollida porta a porta, mentre amb l'anterior per illes de contenidors no superava el 27%. El regidor de l'Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, ha fet un balanç positiu la posada en marxa de la prova pilot en aquesta zona de la capital del Segrià i insisteix a demanar paciència als veïns. A partir d'aquesta nit s'avisarà mitjançant la col·locació dels adhesius els usuaris quan es detecti que no separen correctament els residus o bé que treuen al carrer un tipus de fracció el dia que no toca.

 

En aquest cas, no es retirarà avui la bossa i es passarà a recollir l'endemà. Joan Queralt ha afirmat que, tot i que la implantació del porta a porta a Ciutat Jardí, Vila Montcada i a una part del Camp d'Esports és encara força recent, les expectatives per les quals es va posar en marxa la prova pilot s'estan complint. Ha ressaltat l'increment de residus que es reciclen en aquests barris amb el nou sistema de recollida respecte a l'anterior per illes de contenidors. Amb el nou sistema, que es va posar en marxa dilluns passat, els veïns d'aquests barris han de deixar els residus separats per fraccions entre les 20.00 i les 22.00 hores dels dilluns, dimecres i divendres (inclosos els dies festius) davant de la porta de casa i ja no poden dipositar-los en contenidors (exceptuant el vidre).

 

En concret, la prova pilot afecta uns 1.400 domicilis i un total de 2.972 habitants de Ciutat Jardí, Vila Montcada i una part del Camp d'Esports. La recollida porta a porta ha incorporat una nova fracció, l'anomenada multi producte, que aplega en la mateixa bossa els envasos lleugers, el paper i el cartó. Així, els dilluns, els veïns han de treure l'orgànica i el multi producte; els dimecres, l'orgànica i el rebuig; i els divendres, l'orgànica i el multi producte. L'única fracció que s'ha mantingut en contenidors de carrer és el vidre.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *