Sense Categoria

El barri de la Mariola presenta el seu videoclip

Avatar
  • març 20, 2019
  • 3 min read

El Centre Cívic de la Mariola ha acollit aquest dimarts la presentació del videoclip 'Mariola és nom de dona', enregistrat amb la participació de veïns i veïnes del barri i que s'ha elaborat amb motiu del Dia Internacional de la Dona. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assistit amb les tinents d'alcalde Montse Mínguez i Sara Mestres a l'acte, en què s'ha fet una taula rodona amb dones que han reflexionat sobre què significa ser dona i de la Mariola.

 

Les participants de la taula han estat Fatima Elahbichi, Fatima Elkihl, Mercè Molina, Tania Giménez i Susana Díaz i ha moderat Paquita Domingo. Les ponents han explicarat la seva experiència, com els han afectat els estereotips i quins elements personals i del seu entorn els han ajudat a desenvolupar-se. El Pla de Desenvolupament Comunitari i el Pla Integral Mariola, de l'Ajuntament de Lleida, han coordinat l'acte amb la col·laboració de la FAGIC i l'AV Mariola.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

'Mariola és nom de dona'

El videoclip 'Mariola és nom de dona' neix de la voluntat d'aprofitar el garrotí, cançó popular de Lleida, per reivindicar el barri i el paper de la dona. Una desena d'entitats i associacions del barri han creat un garrotí «en femení», que gira entorn de la dona i el seu apoderament. Han estat l'AV Mariola, l'IES Templers, joves del PFI de la Fundació Champagnat, la parròquia de Sant Pau, la Ludoteca Parc de Gardeny, l'Escola d'adults Joan Carles I, el Casal Cívic de Lleida i el grup de dones i treballadores del Centre Cívic de la Mariola.

 

Durant el vídeo es poden veure diferents persones, sobretot dones, cantant i ballant amb una lletra única i especial que, entre altres coses, explica la realitat i diversitat d'aquest barri lleidatà. El Castell dels Templers emmarca l'escena que, sens dubte, ha estat una festa per a tots els participants.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El grup lleidatà de rumba i garrotins Er Taqueta s'ha encarregat de la música i Replay Serveis Audiovisuals, de la gravació i l'edició. El Turó de Gardeny i el barri de la Mariola han estat els escenaris del vídeo, enregistrat en el marc del programa d'actes del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

Captura del videoclip de la Mariola | Youtube

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *