El baríton Àngel Òdena ofereix un gran repertori a l’Auditori de Lleida

El baríton Àngel Òdena oferirà un ampli repertori aquest divendres, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados. En el marc de la programació de LaTemporada Lleida, interpretarà, acompanyat de Miquel Ortega al piano ‘De la cançó de concert al teatre líric’.

 

Un gran repertori que recorrerà la cançó catalana, la cançó italiana passant per la sarsuela i l’òpera. Des del recolliment i intimitat de les cançons, a les parts més líriques i dramàtiques que suposen la sarsuela i l’òpera. Les entrades (15 € general / 13,5 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Àngel Òdena

La gran versatilitat com a intèrpret del baríton tarragoní l’ha portat a interessar-se per un gran ventall estètic, incloent-hi un considerable repertori d’oratori i música simfònica-vocal, encara que, sens dubte, en el terreny en el qual més s’ha prodigat és en l’operístic. En aquest camp debutà el 1994 amb La Bohème al Teatre Petruzellidi Bari, començant una carrera que, actualment, inclou més de 50 títols.

 

En l’àmbit del Bel Canto romàntic ha incorporat òperes de Rossini com Il Barbiere di Siviglia (Lisboa, Hamburgo, Peralada, Valencia), La Cenerentola (Hamburgo, Palma de Mallorca) Il Viaggio a Reims (Barcelona, enregistrada en DVD) i L’Italiana in Algeri (Limoges). De Donizetti ha cantat de L’elisir d’amore (Jerez, Hamburgo y Barcelona), Anna Bolena (Hamburgo, junt a Edita Gruberova), Maria Stuarda (Barcelona, sempre junt a Gruberova),Don Pasquale (Palma de Mallorca) etc. Del repertori clàssic ha interpretat entre altres, òperes de Haydn (L’isola disabitata, Lisboa) i de Mozart, com La Flauta Màgica (Barcelona), Don Giovanni (A Coruña) i Così fan tutte (Barcelona).

 

Les facultats vocals i interpretatives d’Àngel Òdena l’atansen especialment a les òperes de Giacomo Puccini, Turandot a Hamburg i a la reinauguració del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Madama Butterfly, entre d’altres. L’òpera no s’entén sense Verdi, un dels compositors preferits d’Òdena, tenint en repertori Falstaff (que debutà al Concertgebouw d’Amsterdam), i La Traviata, entre d’altres.

Miquel Ortega, piano

Compositor, director d’orquestra i pianista. Va debutar com a director d’orquestra el 1990 al Teatre Gayarre de Pamplona. Va ser titular de l’Orquestra Pablo Sarasate d’aquesta ciutat a les temporades 1994/95. La seva precoç preparació com a mestre repetidor als teatres Liceu de Barcelona i la Sarsuela de Madrid el van encaminar a convertir-se en un dels màxims coneixedors del teatre líric a Espanya, havent dirigit més de 50 òperes, unes 20 sarsueles i el musical ‘West side story ‘ de L. Bernstein, per la direcció del qual va ser nominat als premis Max de teatre el 1997, sense oblidar la seva tasca en música simfònica i contemporània. A França ha estat nomenat membre del comitè de referència i suport de la música francesa en reconeixement a la seva tasca recuperadora de títols clàssics i contemporanis al Teatre de la Música Francesa de Compiègne, on va ser Principal director de la temporada operística del 2002 al 2006.