Sense Categoria

Tres detinguts per simular el seu propi segrest per cobrar un rescat a Barcelona

Avatar
  • abril 1, 2018
  • 2 min read
Tres detinguts per simular el seu propi segrest per cobrar un rescat a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres dia 28 de març dos homes de nacionalitat marroquina, de 28 i 39 anys, i a una dona com a presumptes autors d'un delicte de simulació de delicte. Els detinguts van fer un muntatge entre els tres fent creure que s'havia produït un segrest amb l'objectiu de cobrar un rescat.

 

Els  detinguts són els presumptes segrestadors i la persona suposadament segrestada. En l'estafa també hi va participar la dona de la presumpta víctima de segrest, que compartia nacionalitat amb els altres dos detinguts. A ella se la va detenir un dia més tard, dijous 29 de març. A més, entre aquestes tres persones i actuant com a fals interlocutor entre víctima i denunciant, actuava un conegut delinqüent que ja havia estat detingut per extorsió dues vegades

El suposat segrest

Segons informació que han publicat els Mossos en un comunicat, el cas es va conèixer quan uns amics de la suposada víctima van denunciar a la policia que un grup de deu homes àrabs havien segrestat al seu amic en el Port Olímpic de Barcelona. Els denunciants van explicar que els segrestadors demanaven pagar un rescat a canvi d'alliberar-lo.

 

En rebre la denúncia, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions va iniciar immediatament la investigació dels fets amb l’objectiu de localitzar i alliberar la persona retinguda. Els agents van estar en constant contacte amb el denunciant durant la negociació amb el suposat segrestador.

 

Van tardar poc temps a descobrir que el segrestador, la víctima i la seva dona havien conspirat per simular el segrest i cobrar el pagament del rescat intentant estafar als seus amics.

Conseqüències legals

Davant dels fets, els investigadors van detenir totes tres persones com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte. Els casos com aquest es recullen a l'article 4457 del Codi Penal, que castiga amb una pena de multa a qui simuli ser responsable o víctima d'una infracció penal o denunciï una d'inexistent.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *