Baqueira Beret acollirà, per primera vegada, una de les cinc proves del Freeride World Tour

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la Síndica d'Aran, Maria Vergés, i el director de màrqueting de Baqueira Beret, Xavi Ubeira, han presentat aquest dimecres en roda de premsa la prova del Freeride World Tour (FWT) que se celebrarà a les pistes de Baqueira Beret entre els dies 22 i 23 de gener, i que formarà part, per primera vegada, del calendari de cinc proves del FWT.

 

Les pistes de Baqueira Beret obriran el calendari de competició, que visitarà després Andorra, Canadà, Àustria i Suïssa. La designació de les instal·lacions araneses per a la celebració d'aquesta competició que reunirà els millors esquiadors i riders de l'snowboard del món, suposa «un repte, perquè volem demostrar que no només som un referent pel sud d'Europa, sinó que tenim una capacitat organitzativa de qualitat. Per això creiem que aquesta és una oportunitat única de mostrar al món les nostres muntanyes», segons ha explicat Xavi Ubeira. Així, ha recordat que la competició reunirà més de 150 persones entre esquiadors, snowboarders, mitjans de comunicació, tècnics i organització.

Baqueira Beret acollirà, per primera vegada, una de les cinc proves del Freeride World Tour

Baqueira Beret acollirà, per primera vegada, una de les cinc proves del Freeride World Tour | LleidaDiari.cat
Baqueira Beret acollirà, per primera vegada, una de les cinc proves del Freeride World Tour | LleidaDiari.cat

 

Amb el suport de l'Ajuntament de Naut Aran, el Conselh Generau d'Aran, i la Diputació de Lleida

La competició compta per a aquest esdeveniment amb el suport de l'Ajuntament de Naut Aran, el Conselh Generau d'Aran, i la Diputació de Lleida que, a través del seu president, Joan Talarn, ha felicitat l'estació per aquesta elecció perquè «és una mostra que les coses s'estan fent bé». Així, ha recordat que «l'èxit de les polítiques d'arrelament al territori l'aconseguirem d'acord amb valorar aquelles singularitats pròpies del territori, i la Val d'Aran, en temps de neu, és imparable», i que «aquesta competició, també, és una altra de les moltes col·laboracions institucionals que realitzem entre la Diputació de Lleida i el Conselh Generau de la Val d'Aran».

 

Maria Vergés, ha explicat, per la seva banda, que «aquesta era una aposta que feia temps que en parlàvem» i que a les portes de la candidatura per la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern de 2030, «esdeveniments d'aquest tipus demostren que som capaços d'afrontar grans reptes». A més, ha recordat que pels afeccionats lleidatans dos riders que estan a l'elit com Aymar Navarro i Abel Moga prendran part en el FWT, «la qual cosa, encara fa més interessant la competició».

 

Precisament, entre els inscrits, que seran 50 homes i 30 dones que faran la totalitat del circuit, destaquen tres lleidatans, els esmentats Aymar Navarro i Abel Moga i el júnior Pol Tellosa. La competició se celebrarà els dies 22 i 23 de gener, tot i que es deixa una finestra oberta fins al dia 28 per si les condicions meteorològiques no fossin òptimes. I tot i que tampoc s'ha oficialitzat, tot apunta al fet que les proves se celebraran a la zona de Besiber.

 

Excel·lents condicions climatològiques de l'estació

L'elecció de Baqueira Beret com a seu d'una de les cinc proves de la competició s'ha degut a les excel·lents condicions climatològiques de l'estació, els gruixos de neu, la seva ubicació i la gran imatge que projecta el complex arreu.

 

El calendari complet de competició és el següent:

1. Baqueira Beret (Catalunya): 22 -28 de gener

2. Ordino Arcalís (Andorra): 30 de gener- 5 de febrer

3. Kicking Horse Golden BC (Canadà): 12-17 de febrer

4. Saalbach Fieberbrunn (Àustria): 15-20 de març

5. Verbier (Suïssa): 26 de març-3 d'abril

 

La competició es podrà seguir en streaming a través dels amplis resums que editen els organitzadors i que tindran repercussió a Esports3 i Teledeporte