Baqueira Beret amplia zona esquiable i arriba a les 111 pistes

Imatge general de l'estació de Baqueira Beret

Imatge general de l'estació de Baqueira Beret | LleidaDiari.cat

 

L'estació d'esquí de Baqueira Beret comptarà aquesta temporada amb 111 pistes, 165 quilòmetres i 2.273 hectàrees esquiables. Els amants de l'esport blanc podran estrenar la nova àrea de Baciver amb una cota màxima de 2.610 metres i 1.100 metres de desnivell gràcies al nou telecadira. La longitud del remuntador és d'1,7 km mitjançant els quals se superen 400 metres de desnivell durant el trajecte que ofereix unes vistes úniques de la cara nord. L'estació inaugura cinc pistes noves, totes elles vermelles. Destaca la de Baciver que té 405 metres de desnivell, una longitud que supera els 2 km i un pendent del 19% de mitjana.

 

Pel públic més familiar, l'estació aranesa, ha millorat l'oferta lúdica amb el Funpark de Beret i la producció de neu a diverses pistes i l'snowpark Era Marmota. Per a la preparació de pla neu l'estació ha adquirit dues màquines d'última generació, una d'elles amb un sistema per trepitjar pistes amb fort pendent. Respecte a la innivació artificial, s'han instal·lat dos inhibidors de baixa pressió al Snowpark de Beret Era Marmota per assegurar la neu en els principals mòduls d'aquesta zona de freestyle.

 

L'any passat Baqueira va obrir de manera primerenca

Cal recordar que l'any passat les pistes d'esquí de Baqueira van obrir les seves portes l'11 de novembre. Concretament, uns 4.500 aficionats van estrenar la temporada d'esquí a Baqueira Beret, que, en aquella ocasió, va obrir una setmana abans del que estava previst gràcies a les nevades i a les baixes temperatures que van propiciar una abundant producció de neu artificial. Els esquiadors van fer les primeres baixades per 30 quilòmetres de pistes a la zona de Baqueira amb gruixos de vint a 50 centímetres i acompanyats pel bon temps.

 

L'estació aranesa és la segona de Catalunya que posava en marxa les instal·lacions després que el dia 10 de novembre del 2017 ho fes la de Masella, a la Cerdanya. Aquest va ser un dels inicis de temporada més primerencs dels últims anys. L'objectiu a partir de llavors era anar obrint cada vedada més pistes per poder tenir l'estació al màxim rendiment pel pont de la Puríssima.