Sense Categoria

La Banqueta del Canal d’Urgell serà el tema del 17è Concurs de Pintura de Mollerussa

Avatar
  • setembre 19, 2018
  • 4 min read

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

El Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa arriba aquest diumenge dia 23 de setembre a la seva 17a edició. El tema triat enguany per plasmar a les obres serà la Banqueta de la 3a sèquia del Canal d’Urgell, des del Salt de la Farinera al Salt dels Llums, el que suposa un tram de 980 metres. Així ho ha explicat el director de l’ens organitzador, Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, en el marc de la presentació de la convocatòria. Segarra ha destacat la consolidació d’aquesta activitat després de disset anys alhora que ha recordat que la d’enguany serà la dècima edició que el concurs es fa de forma itinerant, acotant els espais per reflectir a les obres i sent diferents edició rere edició.

 

Així, en aquests darrers anys, espais com L’Amistat, el parc municipal, l’estació de tren, la rotonda de la Sardana o les places del centre, l’any passat i amb motiu de les obres del Pla de Barris que actualment es porten a terme, han estat algunes de les temàtiques proposades. Quant a la proposta d’enguany, la Banqueta del Canal, el director ha dit que «és un lloc emblemàtic el qual valia la pena de reflectir-lo a les pintures» i ha afegit que el fet que aquest diumenge la convocatòria coincideixi amb la I Caminada per l’Alzheimer, que tindrà lloc a partir de les 9.00 hores del matí amb un recorregut fins al Salt del Duran, farà que els participants en la caminada puguin gaudir també del desenvolupament concurs «establint sinèrgies entre les dues» activitats.

 

Nou premis en el concurs de pintura ràpida de Mollerussa

Pel que fa al funcionament i premis del Concurs, en total es repartiran nou premis per una suma total de 5.275 euros. En aquest sentit, Segarra ha destacat la bona dotació econòmica de la convocatòria tant pel que fa respecte del volum total de l’import com la del primer premi, dotat amb 1.500 €. Aquestes xifres fan que, ha afegit el director, la mostra s’hagi anant consolidant al llarg dels anys i assoleixi una participació de l’ordre dels 35 pintors en les darreres edicions. En la seva intervenció, Segarra ha volgut agrair també la seva col·laboració a les empreses privades que juntament amb l’Ajuntament, la Diputació i Fira de Mollerussa patrocinen els diferents premis. 

 

El primer premi, dotat amb 1.500 euros, està patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa; mentre que el segon i el tercer pugen a 1.000 i 525 euros, i estan patrocinats per la Diputació de Lleida i Nufri, respectivament. La resta de firmes patrocinadores són: Prefabricats Pujol (el 4t premi i dotat amb 450 euros), FederòpticsRoure (el 5è i amb 420 euros), Fridecal (el 6è i amb 390 €), Arcusin (el 7è i amb 360 euros), Resquitx (el 8è i amb 330 euros) i Giessa-Cosmobrok (el 9è i amb 300 euros). La inscripció al concurs és gratuïta i es durà a terme al Teatre L’Amistat a partir de 8.30 hores del matí i fins a les 12.00 hores del migdia. El veredicte del Jurat, integrat per reconeguts professionals de la pintura, i el lliurament dels premis es portarà a terme en un acte al mateix teatre a 2/4 de 6 de la tarda.

 

El president del Cercle de Belles Arts de Lleida, Jaume Vilella, i Kader Habbouche, de l’Associació Arts de Ponent, seran els membres del Jurat d’enguany, encarregat de fer la valoració tècnica de les obres presentades. El director ha informat també que la setmana següent al concurs -fins diumenge dia 30 de setembre- les obres guanyadores es podran veure a la sala d’exposicions del Museu dels Vestits de Paper, obert de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 hores i de 15.00 a 17.00 hores, i diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *