Bonica iniciativa: El Banc de Llet Materna de Catalunya atén milers de nadons

El Banc de Llet Materna de Catalunya, creat el 2011, ha atès en aquests 11 anys d'activitat 4.300 nadons. El banc ha comptat amb l'aportació de més de 5.000 mares donants, gràcies a les quals s'ha subministrat llet a 19 hospitals i clíniques de Catalunya, amb uns 10.000 litres administrats.

 

Són dades que el Departament de Salut ha publicat amb motiu de la Setmana Mundial de la Llet Materna, entre l'1 i el 7 d'agost. Salut vol sensibilitzar sobre la importància de la lactància materna, que aporta molts beneficis als nounats, sobretot els nascuts de forma prematura. Segons l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) del 2021, la prevalença de la lactància materna se situa al voltant del 82% a principis de l'any i gairebé és del 64% als 6 mesos.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La llet materna té efectes positius en el desenvolupament físic dels nadons, com en el funcionament del sistema intestinal; redueix els dies d'hospitalització i la taxa de reingrés després d'una primera alta, entre altres beneficis que aporta.

Imatge de llet materna

El Banc de Llet Materna de Catalunya atén 4.300 nadons des que es va crear el 2011 | LleidaDiari.cat

 

Garantir l'alimentació amb llet de donant a tots els nadons prematurs

El Banc de Llet Materna de Catalunya té com a objectiu garantir l'alimentació amb llet de donant a tots els nadons prematurs que la necessitin. El banc recull llet de les mares donants, la processa i la subministra a les unitats de neonatologia dels hospitals, sota prescripció mèdica. El perfil de la donant és una mare que té entre 31 i 39 anys; que s'inicia a donar quan el seu nadó té entre dos i tres mesos; que està donant d'un a sis mesos i aporta una quantitat aproximada de 4.250 ml. La mare que dona llet només pot fer-ho durant un breu període de temps, uns quatre mesos de mitjana, motiu pel qual es necessiten contínuament noves donants.