La xarxa al·lucina amb el ball d’inauguració del Consell per la República

Durant la presentació del Consell per la República els assistents han gaudit d'un ball 'aurresku'

Durant la presentació del Consell per la República els assistents han gaudit d'un ball molt semblant a l''aurresku' basc | CCMA

 

Carles Puigdemont el president Quim Torra van donar ahir dimarts el tret de sortida del Consell per la República. Es tracta d'una iniciativa que neix amb l'objectiu d'«avançar per la via dels fets cap a la independència», que a partir d'ara podrà treballar, segons el mateix Puigdemont, «sense el constrenyiment d'un Estat autoritari».

 

Un dels moments més emotius de l'acte, celebrat al saló de Sant Jordi de la Generalitat, ha estat un ball que recordava moltíssim a l''aurresku' basc. La xarxa, però, s'ha omplit d'ironies i comentaris graciosos sobre l'actuació. Seguint el ritme marcat per un acordió, una ballarina descalça va oferir una dansa molt especial, davant les mirades atentes de Puigdemont, Torra i la resta d'assistents. 

 

 

La xarxa esclata de riure amb el ball

Alguns usuaris de Twitter han decidit deixar anar la seva inspiració, i han canviat el so de l'acordió per temes com la banda sonora de 'Farmacia de guardia', l'himne espanyol, la versió llatina de l'himne del Partit Popular, i fins i tot el conegudíssim «Yo quiero bailar toda la noche», de Sonia i Selena. Us deixem un recull dels millors 'memes'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xavier García Albiol també ha reaccionat amb humor

Un dels que també han reaccionat amb humor a les escenes de ball ha estat Xavier García Albiol, l'exlíder dels populars catalans. Com és habitual, ho ha fet a través del seu perfil de Twitter, on ha assenyalat que es tracta d'una dansa en honor «al líder espiritual de la República», en referència a Carles Puigdemont. «A més de secta fanàtica, ara 'cutres'. Cada dia se superen més», ha afegit l'exalcalde de Badalona.