La Baldufa porta la seva darrera obra ‘Amal’ a FiraTàrrega

La companyia lleidatana La Baldufa ha presentat aquest divendres a FiraTàrrega el seu nou espectacle ‘Amal’, una peça que explica la història de dues joves, una que fuig del seu país per buscar refugi a Europa, i l’altra que intenta escapar-se de les seves pròpies angoixes i preocupacions, que, malgrat les diferències inicials, cerquen el mateix, que és trobar un lloc segur on sentir-se lliures. ‘Amal’, en àrab, significa esperança i és precisament això el que la Baldufa vol aconseguir amb aquesta història sobre les persones, la vida i l’esperança de crear un món millor. ‘Amal’ arriba a FiraTàrrega després d’estrenar-se aquest juliol passat al Festival Esbaiola’t.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per primer cop, els tres creadors de La Baldufa baixen de l’escenari per centrar-se en el paper de directors i passen la part interpretativa al duo Laiaiona (Ona Vives i Laia Gómez). Tot plegat, en una obra que interpel·la al públic directament a través d’una història que fa pensar i que fomenta l’esperit crític amb l’objectiu de contribuir a fer una societat més justa. L’espectacle es pot veure des d’aquest divendres i fins diumenge a la plaça dels Àlbers. ‘Amal’ està coproduït per la fira, a través del seu programa de suport a la creació.

La companyia danesa Svalholm ha captivat els espectadors

La companyia danesa Svalholm ha captivat els espectadors més matiners de FiraTàrrega amb una performance que es perd per diferents carrers del nucli antic de la capital de l’Urgell i acaba en un espai tan tradicional del certamen de les arts de carrer com és el parc del Reguer. ‘Collective Matter’ és una experiència que aquesta companyia planteja en un format de site-specífic amb una combinació de dansa, escultura i cant. La proposta va suggerint al públic que els acompanyi fins que entren en joc unes figures de grans dimensions en forma de laberints inflables. Al final, els actors conviden els espectadors a sumar-se i integrar-se amb aquestes formes acompanyats de música. Svalholm compta amb actors que van dels 20 als 80 anys d’edat.

 

La proposta d’aquesta companyia danesa, un dels països convidats a la 43a edició de la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega, coincideix plenament amb un dels leitmotiv d’enguany, centrat en el ‘passejar’ com a fórmula per entendre l’essència de FiraTàrrega i perdre’s pels carrers per descobrir diferents propostes teatrals. A ‘Collective Matter’ el públic fa un viatge a través de voltes, portals, llindars, transicions i passadissos, amb intèrprets que habiten aquestes estructures i creen un marc espai-temps que uneix passat, present i futur. L’espectacle és gratuït i es podrà veure de nou dissabte al matí i en dos passis diumenge.