Comarques

Balaguer inicia el servei d’acompanyament a la gent gran

'De la mà', impulsat des de l'Àrea d'Afers socials de la Paeria

Mar Laborda
  • març 15, 2023
  • 3 min read
Balaguer inicia el servei d’acompanyament a la gent gran

La Paeria de Balaguer posa en marxa un any més el programa d’acompanyament a la gent gran, ‘De la mà’. L’objectiu d’aquest servei és facilitar l’envelliment actiu de les persones grans residents a Balaguer, i que presenten alguna dificultat per sortir del domicili de manera autònoma.

El servei ‘De La Mà’ es basa a fer acompanyaments a fora de la llar, com ara anar a comprar, fer gestions, visites mèdiques, o senzillament fer un passeig i relacionar-se socialment. El col·lectiu destinatari al qual va dirigit el servei, són persones residents a Balaguer, majors de 65 anys, que tinguin alguna dificultat de mobilitat o de qualsevol altre tipus per a sortir soles. El servei consta d’una atenció personalitzada amb escolta activa i seguiment de l’estat general de la persona, sempre fora del domicili. Igualment, el programa també s’ofereix a les residències de gent gran per aquelles persones que no tenen familiars que els puguin acompanyar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Enguany hi ha un total de 44 persones, de les quals 25 són particulars, i la resta fruit del conveni de col·laboració signat amb la residència Comtes d’Urgell i la residència Santa Maria. També s’està treballant per dur a terme un conveni amb la residència de Sant Domènec i amb l’Associació de Salut Mental la Noguera.

 

Aquesta feina la duen a terme persones contractades per la Paeria de Balaguer, amb el finançament de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. Concretament, dues persones i una coordinadora provenen del Programa Treball i Formació, les quals tenen contracte per 1 any; i, d’altra banda, quatre persones i una coordinadora que provenen del Programa Treball als Barris, les quals tenen contracte per 6 mesos.

 

Gràcies al programa ‘De La Mà’, aquestes accions d’acompanyament amb visites més periòdiques i d’escolta activa, d‘entre 45 min o d’una hora per servei, permeten observar necessitats i problemàtiques socials i de salut de les usuàries que fins ara no s’havien manifestat. Per tant, des de l’àrea d’Afers Socials de la Paeria es valora aquest programa social d’acompanyament destinat a la ciutadania de Balaguer i es compromet a continuar impulsant-lo.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *