Balaguer recupera després de dos anys la Transsegre amb «moltes ganes»

Balaguer ha recuperat aquest cap de setmana la gran festa de l'aigua de la Transsegre després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. Ho ha fet amb el format habitual que ha tornat a aplegar milers de persones a la zona del riu que no s'han volgut perdre l'arribada a la meta de les embarcacions casolanes.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

En aquesta 36a edició de la festa hi ha participat 170 barques i 1.600 tripulants, una xifra més baixa respecte a les 249 embarcacions del 2019. Dissabte al matí es va fer el primer tram del descens pel riu Segre entre Camarasa i Sant Llorenç i Montgai i aquest diumenge s'ha completat el recorregut fins a Balaguer des del pont de fusta del Molí de l'Esquerrà i no des del Partidor de Gerb com era habitual.

 

Feia gairebé tres anys que Balaguer no vivia la seva festa d'estiu per excel·lència i les ganes de tornar a viure una Transsegre s'han notat a l'arribada de les barques a Balaguer, on els participants han animat amb crits i llençat molta aigua a la gent que els ha anat a veure, a la vegada que el públic ha respòs remullant les embarcacions amb pistoles d'aigua i galledes. Una de les novetats d'aquesta edició ha estat el canvi d'horari en la baixada de dissabte entre el pont de Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, que fins ara es feia a la tarda i que en aquesta edició s'ha passat al matí. Segons l'organització, aquest canvi ha permès agilitzar el procés de verificació de les embarcacions que per primera vegada s'ha fet directament a Camarasa. El segon tram s'ha mantingut al diumenge al matí tot i que amb un recorregut més curt per motius de seguretat. Les embarcacions han solcat el Segre des del pont de fusta, a l'alçada del Molí de l'Esquerrà, i després de recórrer uns dos quilòmetres han arribat al parc de la Transsegre.

 

Balaguer ha recuperat la gran festa de l'aigua de la Transsegre després de dos anys sense celebrar-se

Balaguer ha recuperat la gran festa de l'aigua de la Transsegre després de dos anys sense celebrar-se | LleidaDiari.cat

 

Des de l'organització s'han mostrat satisfets i «molt contents» d'haver pogut recuperar la festa. També han fet una bona valoració dels canvis que s'han introduït en els horaris del descens i han afirmat que els participants «s'han adaptat». «Les valoracions en general d'aquests canvis són molt positives» ha dit Humbert Pou, membre de l'organització, que també ha destacat que l'edició s'ha desenvolupat sense cap incidència.

 

Menys participants

Enguany l'organització havia limitat les inscripcions a 200 embarcacions, una xifra ja de per sí més baixa respecte a les d'edicions passades. La festa no ha arribat a aquest número límit i finalment s'ha quedat en 170 embarcacions. Des de l'organització però, defensen que aquesta baixada ha estat favorable a nivell logístic.

 

 

«La petita Transsegre»

Una altra de les novetats d'aquesta edició ha estat la festa 'La petita Transsegre' que es va celebrar divendres a la tarda i que va comptar amb la participació de 35 infants de 8 a 12 anys. Els menors van baixar pel riu Segre entre el pont de Sant Miquel i el pont Vell a bord de quatre embarcacions supervisades per voluntaris del club Piragüista de Balaguer. També van poder gaudir de jocs d'aigua al mateix parc de la Transsegre. La iniciativa de la Paeria de Balaguer neix amb l'objectiu d'inculcar la festa a les generacions més joves de la ciutat perquè en un futur hi participin quan sigui adults.