Cultura

Balaguer posa en marxa el projecte ‘Cultura amb arrels’

A cada episodi es descobreix una disciplina artística

Marta Romera
  • gener 31, 2023
  • 2 min read
Balaguer posa en marxa el projecte ‘Cultura amb arrels’

Des de l’Àrea de Cultura de la Paeria de Balaguer es presenta el projecte ‘Cultura amb Arrels’, a partir del qual es pretén donar a conèixer els creadors locals, a través de la mirada de cineastes i creadors audiovisuals amb lligams a la ciutat. A cada episodi, descobrim una disciplina artística i com la viuen aquests balaguerins i balaguerines que un dia van decidir fer aquesta aposta professional per les arts i explicar-se a través de la dansa, el teatre, el dibuix o la música.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Amb una periodicitat trimestral, la Paeria estrena la sèrie amb l’actriu Gemma Castell a través de la mirada del també balaguerí Àngel Ruiz. El seguiran a la primavera, el malabarista Dídac Gilabert amb Teresa Santos a la càmera i l’edició; la cantant Le Naïs a l’estiu; i tancarà l’any l’il·lustrador Ramón Mayals a la tardor, enregistrat per Albert Bové.

 

La sèrie de vídeos ‘Cultura amb Arrels’ es podrà veure al canal de YouTube de la Paeria de Balaguer, la qual també s’emetrà al cinema abans de la pel·lícula del cap de setmana alguns cops l’any. El projecte forma part de la iniciativa Cultura de Km0, que compta amb un directori de professionals de les arts, així com les acabades d’estrenar Beques de Suport a la Creació. Els projectes becats en l’edició 2022 es donaran a conèixer aviat, i des de l’àrea ja es treballa per presentar la convocatòria de 2023.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *