Sense Categoria

Balaguer prepara una edició especial de la Fira Medieval Harpia 2020

LleidaDiari
  • setembre 17, 2020
  • 3 min read

Balaguer prepara una edició especial de la Fira Medieval Harpia 2020 | LleidaDiari.cat

La Paeria de Balaguer prepara una edició especial de la Fira Medieval Harpia 2020 adaptada a les circumstàncies actuals i ajorna per l'any vinent la celebració del desè aniversari de la festa per tal de no limitar l'ampli programa d'activitats que hi havia previst.

 

Tots els actes previstos passaran a l'edició de l'any 2021, no obstant això i per tal de no perdre l'essència de l'Harpia a la ciutat, s'aprofitarà la celebració de la II Jornada rei Pere el Cerimoniós, prevista pel dissabte 3 d'octubre.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Tindrà enguany un format diferent

La II jornada d'Estudis rei Pere el Cerimoniós tindrà enguany un format diferent. Al matí les sessions es faran a la sala d'actes de la Paeria de Balaguer i estaran dedicades al 600 aniversari de la mort de la comtessa Margarida de Montferrat, amb tres conferències que tractaran sobre la figura de la comtessa i les dones a l'edat mitjana. Les conferenciants seran M. Elisa Varela, de la Universitat de Girona, Dolors Bramon, de la Universitat de Barcelona i la historiadora Virginia Costafreda. Precisament, en el marc d'aquest aniversari, la ciutat presentarà el mural de Margarida de Montferrat a la plaça Comtes d'Urgell obra de l'artista Oriol Arumí.

 

A la tarda la jornada es traslladarà a la plaça del Pou on amb el format 'Història sota els porxos' els joves historiadors Clara Jáuregui de la Catedral de Barcelona, Frederic Aparisi de la Universitat de València i Raúl Villagrasa del Consejo Superior de Investigaciones Científicas parlaran sobre 'Emmalaltir i guarir a l'edat mitjana i el Renaixement'. La jornada compta, en la seva organització, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida i vol ser el marc científic i tècnic de la festa de l'Harpia de Balaguer, aquest any una edició especial, diferent i reduïda però no per això menys interessant en els seus continguts. Així i tot està pensada per atreure a tota mena de públic, en especial a les persones interessades en la nostra història.

 

Acabades les conferències es farà un acte de cloenda organitzant una 'nit de tavernes' a la plaça del Mercadal, on es podrà sopar mentre actuen el duet Marina&Capi i el grup local K- Sonronda. Aquesta versió reduïda de la festa no evitarà poder gaudir de la tradicional ballada de l'harpia, que ho farà abans de començar la festa de la nit.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *