Comarques

La ciutat lleidatana que aconsegueix millorar la seva seguretat

S’han decomissat durant 2022, 20 navalles i 9 instruments que tenien la capacitat de poder ferir algú

Marta Romera
  • gener 17, 2023
  • 3 min read
La ciutat lleidatana que aconsegueix millorar la seva seguretat

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; ha tingut aquesta setmana una reunió amb el paer d’Urbanisme, Seguretat i Fires, Gerard Torres; i els cossos policials de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. Pel que fa als representants dels cossos policials han assistit a la reunió Xavier Castellarnau, cap de l’ABP Noguera; Jordi Cornudella, sots cap de l’ABP Noguera; i Sergi Moreno, caporal de la Guàrdia Urbana de Balaguer. Des de la Paeria s’ha volgut oferir una roda de premsa posterior a la trobada, per tal de valorar la tasca continuada que es du a terme entre els diversos cossos de seguretat i incidir en les mesures de prevenció.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Des del Cos de Mossos d’Esquadra s’ha fet especial incís en el treball conjunt amb la policia local, ja que la tasca de col·laboració té molta més capacitat d’aconseguir la detecció i detenció de les persones que cometen infraccions o delictes. Igualment, es té en consideració la importància de seguir treballant en la prevenció en les zones d’oci nocturn de la ciutat, i d’establir sinergies amb els propietaris dels locals per tal que s’augmenti la seguretat, la vigilància i els controls d’accés per evitar la tinença d’algun tipus d’arma a l’interior. D’altra banda, s’ha remarcat que els episodis d’inseguretat no són exclusius de cap municipi o zona concreta, si no que és una problemàtica estesa a tot el territori nacional i estatal.

Després d’analitzar les dades aportades pels cossos policials, s’observa com gràcies a l’augment dels controls i la detecció de persones que condueixen sota l’efecte de l’alcohol i/o les drogues, els sinistres s’han vist reduïts considerablement. Durant 2022 s’han realitzat 367 proves d’alcoholèmia, de les quals n’han sortit positives amb sanció administrativa 53, i 35 han estat amb sanció penal. Pel que fa a controls de substàncies estupefaents, s’han fet 111 proves de les quals n’han sortit positives 48 amb denúncia administrativa, i 4 amb denúncia penal.

 

Igualment, també han augmentat les denúncies per actuacions de la llei 4/2015, per la qual s’han realitzat enguany 94 denúncies, en comparació l’any 2018 que només n’hi havia 2, i que, per tant, han augmentat gràcies a la tasca de prevenció que es fa des dels cossos policials. De fet, els assoliments són diversos, ja que s’ha normalitzat el treball conjunt i coordinat amb el Cos de Mossos d’Esquadra, i s’ha potenciat la seguretat ciutadana amb la intervenció de substàncies il·legals, d’armes blanques i altres estris similars.

Pel que fa a la tinença d’armes, a Balaguer s’han decomissat durant 2022, 20 navalles i 9 instruments que tenien la capacitat de poder ferir algú. Per tant, des de la Paeria i els cossos policials s’aposta per seguir treballant des d’un vessant de prevenció i de persistir amb la línia actual, incrementant la pressió policial en aquelles zones i hores que es requereixi, o fent actuacions de reforç esporàdiques. De fet, se segueix treballant especialment en l’oci nocturn, en els controls d’entrada i sortida de la ciutat, i en les tasques de prevenció habituals.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *