Balaguer inaugura l’exposició ‘Gara i l’energia que ens envolta

La capital de la Noguera ha inaugurat l’exposició de divulgació científica ‘Gara i l’energia que ens envolta’, al Casal Lapallavacara de Balaguer. A l’acte hi ha assistit l’Ilm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer, la sra. Ester Guarné, paera de Promoció Econòmica i Ocupació, el dr. Lluís de la Fuente, en representació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Lleida, el sr. Èric Berga, director del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, així com el sr. Jaume Roca, coordinador del CEI, i Eva Rocamora, tècnic de Medi Ambient.

 

Aquesta mostra ha estat creada per l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Ciencia e Innovación.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’exposició es pot visitar a Balaguer gràcies a la col·laboració de l’IREC amb l’Energy HubLab, un projecte de la Paeria i la Diputació per fomentar la transició energètica a les comarques de Ponent. Tot i que les actuacions del projecte estan adreçades principalment al món empresarial i a les administracions locals, també vol contribuir a la sensibilització de la ciutadania en temes d’eficiència energètica i energies renovables.

 

Precisament, ‘Gara i l’energia que ens envolta’ contribueix a l’educació cientifico-tècnica de la ciutadania mostrant diferents solucions energètiques d’acord amb les diverses línies d’investigació actuals. Està dividida en quatre zones d’activitat: la generació, l’emmagatzematge, la distribució i el consum d’energia. A partir d’aquestes, els visitants fan un recorregut per conèixer les diferents fonts d’energia, la sostenibilitat i l’eficiència energètica, i podran participar activament en un petit experiment.

L’exposició està ubicada a la sala Reguereta del Casal Lapallavacara i està oberta al públic fins al 7 de desembre. Els horaris per visitar-la seran entre setmana de 9 a 14h i de 16 a 17h i els dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 21h. És un projecte de caràcter itinerant i ja ha passat per diverses poblacions catalanes, com Barcelona, Tiana, Montblanc o Moià.