Comarques

Balaguer es compromet amb la lluita contra la segregació escolar

El consistori ha posat a disposició de tots els grups polítics presents al consistori la proposta d’informe

Marta Romera
  • desembre 28, 2022
  • 2 min read
Balaguer es compromet amb la lluita contra la segregació escolar

La voluntat de disposar d’un informe independent i els dubtes que els grups de l’oposició havien manifestat sobre el plantejament del Departament d’Ensenyament, van fer que la Paeria decidís encarregar aquest informe per tal d’estudiar la situació. Aquesta anàlisi es va demanar a la Fundació Pere Tarrés ja fa diversos mesos, però la pandèmia i altres temes interns de la fundació han provocat que el termini hagi estat més llarg del previst. Finalment, a través de l’Àrea d’Estudis de la Fundació s’ha pogut enllestir aquesta proposta de document.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En la posada en comú es van poder respondre molts dels dubtes i es va facilitar el document perquè fos analitzat individualment per tots els grups i amb l’assessorament de qui consideressin oportú. Més endavant, en una altra sessió, es resoldran els possibles dubtes que sorgeixin.

 

La voluntat de la Paeria és arribar al màxim consens possible en aquesta qüestió, entenent que és una decisió de ciutat i que, per tant, cal un espai de confluència per a trobar-hi solucions. L’objectiu principal és acabar amb la segregació escolar, d’acord amb el Pacte Nacional contra la Segregació Escolar promogut pel Síndic de Greuges en col·laboració amb el Departament d’Educació i subscrit per més d’un centenar d’ajuntaments i tota la representació de la comunitat educativa, que va ser aprovat al Parlament de Catalunya el 2019, acte en el qual la Paeria de Balaguer va ser uns dels ajuntaments signants.

Igualment, des de la Paeria s’entén que aquest repte s’ha d’encarar de forma més global, per això s’està treballant dels del Pla Educatiu d’Entorn i el Pla de Millora d’Oportunitats Educatives amb tots els centres de la ciutat, amb els objectius d’equitat, qualitat educativa i afrontant les millores educatives, formatives i de necessitats de la ciutat, entenent que l’educació és la millor eina de transformació social.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *