Balaguer acull el 9è Encontats: un festival literari per a tota la família

Balaguer es prepara per a acollir la novena edició de l’Encontats, el Mercat del Conte i el Llibre Il·lustrat, que tindrà lloc del 18 al 22 de setembre. Aquest any, l’escriptor Ricardo Alcántara serà el padrí de l’esdeveniment, després de visitar diversos centres educatius de la ciutat al llarg del mes de maig.

El cartell d’aquesta edició, obra de la reconeguda il·lustradora Cristina Losantos, promet un festival ric en activitats literàries. Losantos, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ha col·laborat amb publicacions com Cavall Fort, el Tatano i el diari Avui, i ha participat en nombroses exposicions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El programa de l’Encontats inclourà una jornada professional per a bibliotecàries, dirigida per Ramon Besora, i la presentació de la guia ‘Els essencials 0-6’, elaborada per Anna Juan Cantavella i Piu Martínez. A més, hi haurà representacions teatrals com ‘Un somni pirata’ d’Anima Theatrum i tallers d’il·lustració impartits per destacats professionals del sector.

Aquest any, l’Encontats continuarà amb la seva vinculació amb el Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, oferint tallers i espectacles per a famílies i infants. Entre les propostes destacades del festival es troba l’espectacle inaugural ‘Hansel i Gretel: el musical’, de La Roda Produccions, així com instal·lacions i activitats lúdiques per a tots els públics.

El diumenge 22 de setembre, el festival tancarà amb la presència de parades de diverses editorials i llibreries especialitzades, així com amb espectacles de cloenda com ‘El planeta Violeta’ dels Atrapasomnis i les instal·lacions interactives ‘Els amics d’en Crusó’, de Tocs de Fusta.

L’Encontats 2024 reunirà un elenc d’importants narradors, entre ells Mònica Torra, Sandra Rossi, Patricia McGill, Vivim del Cuentu, Companyia Fes-t’ho Com Vulguis i Martha Escudero, garantint una experiència literària enriquidora per a tota la família.