Sense Categoria

Baixa el nombre de temporers que atén l’Oficina Única de la Paeria respecte el 2015

LleidaDiari
  • juliol 2, 2016
  • 3 min read
Baixa el nombre de temporers que atén l’Oficina Única de la Paeria respecte el 2015

Baixa el nombre de temporers que atén l’Oficina Única de la Paeria respecte el 2015| Text i fotos: ACN

 

La Paeria constata que el nombre de temporers que està atenent l’Oficina Única habilitada per l’Ajuntament està baixant respecte el 2015. L’equipament rep una mitjana d’11 persones diàries, davant les 19 que registrava l’any passat. El menor nombre d’usuaris també es registra en tots els serveis, distribució de bosses d’aliments, dutxes, rober, consigna, bugaderia i perruqueria. 

Pel que fa a l’accés a l’allotjament –una de les ampliacions del servei enguany-, fins a aquest divendres s’han realitzat 466 pernoctacions, amb una mitjana de 31 persones cada dia. Segons ha informat aquest divendres la Paeria, del 13 al 30 de juny, l’Oficina d’Atenció Única ha atès 163 persones, una mitjana d’11 diàries. L’any passat, el total de persones (del 15 al 30 de juny de 2015) era de 211, el que representa una mitjana diària de 19 atencions.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat el bon funcionament de la campanya, un projecte en què participen 150 voluntaris i voluntàries, que implica deu entitats i on prima “el treball en xarxa i la coordinació dels recursos, així com una atenció integrada, que diferencia la qüestió laboral i l’àmbit d’atenció social i humanitari”.
 
A més de l’Ajuntament de Lleida, en la campanya hi treballen Adra, Cáritas Diocesana, Creu Roja, Esclat, Fundació Arrels-Sant Ignasi, Pagesos Solidaris, Fundació Jericó, Troballes i Antisida. El paer en cap ha reiterat l’agraïment de la Paeria a aquestes entitats, al voluntariat també ha posat en relleu la tasca dels tècnics municipals que estan treballant i coordinant el projecte.
 
Una de les novetats del servei és l’Oficina Única, que s’ha ubicat al Convent de Santa Clara, i que proporciona una sala relacional i de descans i el servei de perruqueria. L’antic mercat de Santa Teresa manté els diversos serveis que ja oferia, com el repartiment d’aliments, la consigna, les dutxes, el rober i la bugaderia La Fundació Jericó és l’encarregada de l’allotjament, amb una setantena de places que s’afegiran a les que ja tenen reservades habitualment. A més, s’inclou un nou servei d’alimentació, ja que les persones allotjades poden sopar i recollir bossa d’aliments per dinar.
 
La campanya preveu finalitzar a finals d’agost, el 22, després de valorar les necessitats i la seva continuïtat, encara que la consigna es mantindrà uns dies més. Els objectius del projecte integral són garantir l’acollida i l’atenció bàsica en qüestions de salut, higiene, alimentació o allotjament, a les persones sense recursos durant un període de temps suficient com perquè puguin avaluar les possibilitats reals de treballar a la campanya; felicitar l’accés als agents que coordinen la contractació, com sindicats, oficines de la fruita o empresaris o coordinar els esforços de les entitats.
 
L’any passat es va atendre un total de 673 persones en els mesos de campanya.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *