Ayuso demana que a Catalunya els infants puguin fer classes 100% en castellà

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat que les famílies que ho desitgin haurien de poder escolaritzar els fills «un 100%» en castellà a Catalunya. «No entenc això del 25%. Em sembla que és un 100%, que les famílies que vulguin a Catalunya també tenen dret a escolaritzar els seus fills i ser, a més de ser bilingües, absolutament coneixedors i que dominin a la perfecció una de les llengües més importants del planeta», ha dit aquest dilluns en un esmorzar informatiu organitzat pel diari El Mundo.

Segons Ayuso, a Catalunya hi ha una «enorme inseguretat jurídica» i no només pel tema de la llengua a les escoles. «S’està convertit en la llei de la selva el que passa a Catalunya», ha assegurat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Hi ha inseguretat jurídica en moltíssims altres aspectes. Quan es fomenta l’ocupació, el comerç il·legal, quan l’Estatut ja contempla molts articles inconstitucionals, amb la retolació de comerços i moltes altres actuacions», ha apuntat. Per a Ayuso, s’està fent «dany a l’economia, a la convivència i expulsió de l’empresa».

 

Aplicar l’article 155 de la Constitució

Tanmateix, la presidenta madrilenya ha opinat que es parla amb «molta lleugeresa» d’aplicar l’article 155 de la Constitució, tal com reclama Vox. «També m’ho volien aplicar a mi», ha argumentat Ayuso, que ha defensat que el que cal és que el PP tingui un «discurs molt clar» sobre què farà quan arribi a la Moncloa. Ayuso ha remarcat que el que faran els populars és «restaurar el compliment de les normes, de la Constitució i de l’Estat» a Catalunya.

Supressió de l’impost de patrimoni

Ayuso ha defensat la decisió d’Andalusia de suprimir l’impost de patrimoni seguint les petjades de Madrid. «El que és bo per a Andalusia és bo per a Espanya i el que és bo per a Espanya és bo per a Madrid», ha argumentat. La presidenta madrilenya ha donat la benvinguda a «competir entre autonomies amb el que s’ha demostrat pròsper i que té beneficis».

Segons la cap de l’executiu madrileny, el moviment atraurà patrimonis i empreses a Andalusia i això «beneficiarà tothom». Ayuso creu que enviar el missatge que a Espanya «no tot és socialisme i comunisme» serà positiu per atraure inversions. La presidenta madrilenya ha acusat el govern espanyol de pretendre perjudicar Madrid.

Ayuso ha negat que Madrid faci dúmping fiscal i ha dit que «en lloc d’atacar” la capital, el que caldria és «seguir el seu exemple i veure quines polítiques funcionen». La presidenta madrilenya ha argumentat que les receptes que s’hi apliquen porten «prosperitat» i «llocs de treball».