La Ruta de la Tapa de San Miguel reuneix 61 establiments d’hostaleria lleidatans

La Ruta de la Tapa de San Miguel reuneix 61 establiments d’hostaleria lleidatans

Imateg dels participants en la Ruta de la Tapa | Ramon Gabriel

 

Un total de 61 establiments d'hostaleria lleidatans, sis més que l'any passat, participaran del 7 al 10 de juny i del 14 al 17 de juny (dues setmanes de dijous a diumenge) en la quarta edició de la Ruta de la Tapa, sota el concepte Food Explorers de Ruta. La ruta que es posa aquest dijous en marxa està organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i San Miguel. A l'acte de presentació de la quarta edició de la Ruta de la Tapa, hi van assistir la setmana passada el gestor de Distribució de Mahou San Miguel a Lleida, Jordi Barberà, el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, el gerent de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, i el xef assessor de la Ruta de la Tapa, Juan Pozuelo.

San Miguel promou la Ruta de la Tapa de Lleida

San Miguel promou la Ruta de la Tapa de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Tapes per a tots els gustos

Els establiments participants oferiran durant dos caps de setmana, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per a l'ocasió, que se servirà amb San Miguel Especial o San Miguel 0,0% per 2,50 euros. Durant els dies de la Ruta, es podran gaudir de creacions tan interessants com Sonia (una torrada amb base de tomàquet i ceba caramel·litzada amb un remenat de botifarró, decorada amb formatge de cabra, Tosca (pa torrat amb olivada, cruixent de pernil, filet de porc ibèric adobat, formatge brie i melmelada de tomàquet i alfàbrega), el Secret de l'Àvia (carn de porc adobada, salsa agredolça i amanida amb pebre) o el Remenat del Destí (torrada de pa integral amb remenat de botifarró, ceba caramel·litzada i ou). Totes elles, que comptaran amb l'assessorament del xef Juan Pozuelo, tenen com a objectiu mostrar les tendències emergents que barregen la millor cuina tradicional amb la de fusió.

Algunes de les tapes que es presenten al concurs

Algunes de les tapes que es presenten al concurs | LleidaDiari.cat

 

Un jurat, format per representants de la Federació d'Hostaleria de Lleida i experts gastronòmics, puntuarà la presentació, la qualitat, l'elaboració i l'originalitat de la tapa. El jurat seleccionarà d'entre totes les propostes, la Millor Tapa 2018. A més, les tapes també podran valorar-se a través de l'aplicació mòbil www.estamosdetapas.com sumant així, puntuacions a les creacions en miniatura. El premi, que s'atorgarà un cop finalitzada la ruta, consisteix en el lliurament d'una distinció en representació de l'hostaleria lleidatana i la possibilitat de participar amb estand propi per als tres primers finalistes a la fira Cervisia. 

Pla detall d'algunes de les tapes que es podran degustar

Pla detall d'algunes de les tapes que es podran degustar | LleidaDiari.cat

 

Més tapes participants

Més tapes participants | LleidaDiari.cat