Sense Categoria

Els Mossos d’Esquadra alerten d’un nou tipus de robatori

Avatar
  • octubre 28, 2018
  • 3 min read

Imatge compartida pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han llançat una alerta a la població per tal d’evitar un nou tipus de robatori que és bastant freqüent en l’actualitat. Es tracta de persones que fingeixen treballar per alguna organització humanitària, i aprofiten la bona fe de les persones que es volen informar per robar-los la cartera o qualsevol altre objecte de valor.

Les ‘carpetes’, falses voluntàries que busquen robar-te

Així mateix ho ha fet saber el cos de seguretat, que ha utilitzat el seu compte personal de Twitter per fer una piulada informant de la situació. En ella, els agents comparteixen una imatge on apareix la típica persona que podem trobar qualsevol dia en diversos carrers emblemàtics de les ciutats i municipis del nostre país, carpeta en mà, i intentant que la gent que passa pel seu costat se sumi a la causa.

Però tal com informen els Mossos a la publicació, en lloc de ser un voluntari o voluntària real i compromès, es tracta d’una figura coneguda com a ‘carpetera’, i deu el seu nom a l’objectiu final que realment busquen: fer-se amb les teves pertinences.

 

 

El missatge que acompanya la publicació, doncs, clama el següent: «Saps què són les ‘carpeteres’? Sota el pretext d’aconseguir ajuda per alguna causa solidària, aprofiten un breu descuit i la teva solidaritat per robar-te la cartera. #StopFurts».

La nova estafa de ‘WhatsApp’ busca suplantar la teva identitat digital

No és el primer cop que els Mossos d’Esquadra es veuen obligats a llançar una advertència d’aquest tipus en els darrers dies. El passat 20 d’octubre, per exemple, el cos policial ja avisava sobre una altra estafa que s’ha registrat en les darreres setmanes, i que va afectar diverses persones d’Igualada, Berga i Solsona.

 

En aquesta ocasió, el suport sobre el qual se sustentava l’estafa era l’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp, i el que pretenien els autors era suplantar el compte personal de les persones per tal de fer-se amb les dades crucials de la memòria de l’aplicació.  

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *