Societat

Una avaria deixa sense aigua calenta ni calefacció desenes de pisos des de desembre

L'Ajuntament ha començat a instal·lar acumuladors d'aigua i ha facilitat radiadors elèctrics als veïns

Marta Romera
  • gener 10, 2023
  • 2 min read
Una avaria deixa sense aigua calenta ni calefacció desenes de pisos des de desembre

Uns 90 habitatges d’un edifici de l’Ajuntament de Barcelona porten des de principis de desembre sense aigua calenta ni calefacció per culpa d’una avaria, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts municipals. Es tracta d’una promoció d’habitatges públics situada al número 7 del carrer Lleialtat, al Raval. El consistori ha defensat que s’hi està treballant des de fa setmanes en la diagnosi i resolució del problema, amb visites i actuacions tècniques constants. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La previsió, però és que la reparació s’allargui uns mesos, i per això s’està habilitant una solució temporal que implica instal·lar acumuladors d’aigua a casa pis. L’Institut Municipal d’Habitatge va començar aquesta instal·lació aquest dilluns. Les mateixes fonts han reconegut que es tracta d’una avaria important i d’especial complexitat que ja té diferents causes que afecten les calderes i els acumuladors comunitaris. Per això, asseguren que han estat necessàries diverses visites per conèixer-ne l’abast.

 

A més, s’han produït dificultats amb els materials necessaris per a la reparació, que s’han vist agreujades per les particularitats del període nadalenc. La solució definitiva implica substituir integralment la instal·lació, incloses les canonades, i reparar les calderes comunitàries. La previsió és que aquestes tasques s’allarguin durant diversos mesos.

Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una mesura provisional que passa per instal·lar acumuladors d’aigua individuals d’aigua calenta a cadascun dels 90 habitatges. Aquesta instal·lació va començar aquest dilluns i ja s’hi van posar 27. La previsió és que tots els habitatges en tinguin en un termini de 10 dies. Pel que fa a la calefacció, s’han ofert i subministrat radiadors elèctrics.

 

En paral·lel, s’ha instal·lat un acumulador d’alta capacitat en un habitatge buit de l’edifici que està pendent d’adjudicar, per tal que els veïns puguin utilitzar-lo com a dutxa comunitària. El consistori treballa també perquè els veïns es puguin dutxar i disposar d’aigua calenta en equipaments municipals del barri.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *