Nou canvi: Avancen la data d’inauguració del nou Museu Morera de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha avançat al dia 13 d’abril la data prevista per a la inauguració oficial del nou MORERA – Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida. El canvi de data s’ha decidit per tal de respectar els terminis que dicta la Llei Electoral amb relació a les eleccions europees previstes pel dia 9 de juny. El Museu té una de les millors col·leccions d’art contemporani del país, ja que compta amb més de 5.000 obres i recorre totes les tendències artístiques del segle XX i XXI. L’exposició inaugural inclourà entre 450 i 470 peces, a més de molta documentació i material d’arxiu, i reflectirà en profunditat la memòria artística i cultural de la Lleida del segle XX i XXI. La intervenció arquitectònica que s’ha dut a terme ha reconfigurat i reformulat l’edifici, a la Rambla de Ferran número 13, d’uns 3.500 m² distribuïts en sis plantes, per dotar-lo d’una nova singularitat. La museografia és flexible, modular i plenament accessible com a elements identificadors del nou Museu.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Visites prèvies amb diferents grups socials per testar-ne el funcionament

La segona quinzena de febrer començarà la ronda de visites amb diversos grups socials de la ciutat per tal de comprovar el funcionament de les instal·lacions, mostrar la proposta museogràfica i presentar les funcionalitats que acollirà l’equipament. Diverses persones d’àmbits com la cultura, el turisme, el col·lectiu d’estudiants o persones amb necessitats especials estan coneixent l’edifici i la proposta museogràfica per tal d’assegurar-ne l’efectiva posada en marxa.

 

El Museu vol que l’art modern i contemporani sigui accessible a tota la societat situant les persones i la diversitat social al centre. Aquestes visites inicials permetran que diferents col·lectius de la societat lleidatana puguin fer-ne una valoració prèvia i assegurar-ne l’accessibilitat. L’entrada en servei del nou Morera solucionarà la seva provisionalitat històrica i es posarà a disposició del públic un equipament que serà de referència per a la ciutat i per al context català i estatal.

 

Les obres han anat a càrrec de la UTE integrada per Arnó, Sorigué i Romero Polo. El procés per a la construcció del nou museu es va iniciar fa deu anys i les obres ho van fer l’abril de 2019. El pressupost ha anat a càrrec del govern de l’Estat, la Generalitat, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i els fons FEDER de la Unió Europea.