Societat

Espanya ja té la primera autovia de pagament

LleidaDiari
  • octubre 2, 2022
  • 2 min read
Espanya ja té la primera autovia de pagament

Si fa uns mesos el Govern espanyol anunciava que tenia previst implantar un sistema de pagament per utilitzar les autovies, que es podria començar a aplicar a partir del 2024, a la comunitat autònoma del País Basc aquesta mesura s’ha avançat més d’un any. I és que a l’autovia A-636 entre Beasain i Bergara, coneguda com l’autovia de Deskarga, amb una longitud de 15,5 quilòmetres, ja està en marxa aquesta mesura. A més, aquesta via és també la primera i única autovia a l’Estat en utilitzar el sistema ‘free-flow’ -sistema de pagament a través d’arcs-.

El País Basc, i concretament la Diputació Foral de Guipúscoa, s’ha avançat doncs als plans del Govern de l’Estat, al tenir les competències sobre aquesta via, segons informa coches.net.

firetes-lleida-bo

Properes autovies de pagament

A Guipúscoa, aquest pròxim mes de gener entrarà en vigor el peatge per a camions en l’N-I i l’A-15, al seu pas per la província. També a Bizkaia i Navarra estan instal·lant peatges que entraran en vigor a principis d’any.

En el cas de la Diputació de Biscaia es vol aplicar aquesta mesura en uns 100 quilòmetres de les seves carreteres, de moment solament per a vehicles pesants de més de 3,5 tones. En aquest sentit, ja han començat les obres per instal·lar els arcs del sistema ‘free-flow’. 

Els trams que podrien començar a funcionar entre finals de 2022 i principis de 2023 són:

BI-625, entre Basauri i Llodio.

N-240, des d’El Gallo fins a la variant Ubidea.

A-8, entre Basurto i El Haya.

N-636, a l’alt de Kanpazar.

N-637, entre Erletxes i Rontegi.

Per la resta de comunitats autònomes, i a l’espera del projecte del Govern de l’Estat per la xarxa de carretera, “tot dependrà de les decisions que prengui cada comunitat autònoma respecte a les carreteres que estan sota les seves competències”, segons expliquen des de l’Associació Espanyola de Carreteres (AEC).

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *